Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στις εκδηλώσεις για τον Κ. Κρυστάλλη στο Συρράκο Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Τρίπολης

Μια σειρά εκδηλώσεων για τον ποιητή Κώστα Κρυστάλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του, πραγματοποίησε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η τοπική κοινότητα Συρράκου το Σάββατο 21 Ιουλίου σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Συρρακιωτών, ανακηρύσσοντας το 2018 "έτος Κώστα Κρυστάλλη".

Τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις μνήμης στο Συρράκο, όπου και γεννήθηκε ο ποιητής του βουνού και της στάνης, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά παρευρέθη και ο Δήμαρχος Τρίπολης στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Πρέβεζα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11 το πρωί με Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων προς τιμήν του ποιητή.

Στις 12 το μεσημέρι έγιναν στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου «Κώστας Κρυστάλλης» τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή, φιλοτεχνημένης από τον γλύπτη, ομότιμο καθηγητή Σχολής Καλών Τεχνών Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Ακολούθησε σύντομο παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα των Συνδέσμων Συρρακιωτών.

Ο κ. Παυλής είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλο και στη συνέχεια να συναντηθεί με λοιπούς αιρετούς της περιοχής και φιλοξενούμενους.

 

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.