Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πρύτανης ΠαΠελ: Κτηνιατρική Σχολή στην Τρίπολη (video)

Τη δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής στην Τρίπολη πρότεινε κατά την ομιλία του στο 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Κατσής.

Tην Τρίτη 24 Ιουλίου 2018, στη 3η θεματική ενότητα του 9ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, ο προαναφερθείς μίλησε για την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στην Αρκαδία.

Ο κ. Κατσής πρότεινε τη δημιουργία Κτηνιατρικής Σχολής και την φιλοξενία της στο κτιριακό συγκρότημα του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Ο κ. Πρύτανης δήλωσε πως η επικείμενη συγχώνευση των ΤΕΙ Πελοποννήσου θα γίνει ισότιμα με το ΑΕΙ Πελοποννήσου. Η Τρίπολη θα παραμείνει έδρα του Πανεπιστημίου, ενώ θα εξασφαλιστεί η παρουσία του ιδρύματος και στις πέντε πρωτεύουσες των νομών.

Επίσης, τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας φοιτητικής εστίας στην Τρίπολη, ενώ, διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει συζητήσεις με την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια, δηλώσεις από το βήμα του Συνεδρίου, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Βαγγέλης Γιαννακούρας. Ο Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη δημιουργία κτηνιατρικής σχολής, στο χώρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομέιου στην Τρίπολη και τη διασύνδεσή την Νοσηλευτικής Σχολής με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.