Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Πετρόπουλος: Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στην Τρίπολη (video)

Στη προσχολική αγωγή θα απορροφηθούν για 1η φορά παιδιά ηλικίας 4 - 6 ετών, σε όποιους Δήμους της Αρκαδίας θα μπορέσει να εφαρμοστεί η υποχρεωτική προσχολική αγωγή.

Αυτό δήλωσε από το βήμα του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος μίλησε για τα μείζονα ζητήματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αρκαδία.

Όσον αφορά την ειδική αγωγή, δήλωσε πως έχει ιδρυθεί Μονοθέσιο Ειδικό Σχολείο στο Άστρος και θα λειτουργήσει μόλις υπάρξει επαρκής αριθμός μαθητών.

Τόνισε και αρκετά προβλήματα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο εξοπλισμός των σχολείων δεν έχει ανανεωθεί από το 2010. Πολλά σχολεία χρειάζονται καλύτερη κτιριακή συντήρηση. 

Έχει δρομολογηθεί η προμήθεια υπολογιστών και άλλων προϊόντων υψηλής τεχνολογικής αξίας 2.000.000 ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Πετρόπουλος ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός σημαντικού έργου. Έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης και θα στεγαστεί σε οικόπεδο, δίπλα από το Επαγγελματικό Λύκειο Τρίπολης.

Θα είναι ένα σχολείο που θα αναβαθμίσει την ειδική αγωγή στην Τρίπολη και την Αρκαδία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη μεταφοράς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (που στεγάζεται στο Κάψια) στην Τρίπολη, για παιδαγωγικούς λόγους.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.