Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Εορτασμός της Παναγίας στο αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και ευλάβεια εορτάστηκε σήμερα 15η Αυγούστου, η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Νέα Φιγαλεία.

Συγκεκριμένα στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Βόγαλης το οποίο θεωρείται ως το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ηλείας με έτος κατασκευής το 957μχ.

 

Πρόκειται φυσικά για το Μοναστήρι της Παναγίας στη Νέα Φιγαλεία στο οποίο σήμερα παραβρέθηκαν εκατοντάδες πιστοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία αλλά και να θαυμάσουν το έργο αναστύλωσης που ολοκληρώθηκε το 2016 με το Ναό να προκαλεί δέος στους επισκέπτες του. Την Τρίτη εσπέρας τελέσθηκε εσπερινός μετά αρτοκλασίας παρουσία και πάλι πλήθος κόσμου και επισκεπτών.

 

Το Μοναστήρι της Ζούρτσας, Παναγία Βόγαλης έχει τεράστια ιστορία για την Πελοπόννησο. Περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά της Νέας Φιγάλειας ή Ζούρτσας, στην περιοχή του δεύτερου νεκροταφείου του οικισμού, βρίσκεται ο ιερός ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, που είναι γνωστός και ως «Μοναστήρι».

 

Περισσότερες πληροφορίες στο romfea.gr.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.