Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΝΑΥΠΛΙΟ: 35 Χρόνια εργαστήρι τέχνης Χαλκίδας

Με αφορμή τα 35 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, παιδικά έργα τέχνης που απευθύνονται και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, ταξιδεύουν για πρώτη φορά από τη Χαλκίδα στο Ναύπλιο, στη FOUGARO THE GALLERY.



Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιούνται μέσα στην έκθεση εργαστήρια για παιδιά με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων του Εργαστηρίου Τέχνης και τις καθημερινές, επισκέψεις σχολείων και ξεναγήσεις.


Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Εργαστηρίου, κα Χαρίκλεια Μυταρά, "Μέσα από την Τέχνη, το Τ με κεφαλαίο, το πιο σημαντικό είναι να εκφράσουν τα παιδιά τις ελπίδες και τους φόβους τους και να γνωρίσουν βαθύτερα τον κόσμο που τα αγκαλιάζει".


Με οδηγό την ελπίδα των παιδιών η έκθεση – αφιέρωμα στη FOUGARO THE GALLERY, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρτογλυπτικής, κεραμικής, σκηνογραφίας, χαρακτικής, φωτογραφίας, κατασκευές, κόμικ και έργα από ανακυκλωμένα υλικά.


Θα δείτε απίθανα πράγματα! Εικόνες με γαλαξίες από χρώματα και καρφίτσες, "βαλίτσες" από διάφορα υλικά εμπνευσμένες από τις δημιουργίες του Αλέξη Ακριθάκη, μεγάλες κατασκευές όπως το παραμυθένιο δάσος με δέντρα πολύχρωμα και ζώα χαρούμενα. Μία ομαδική κατασκευή - αφιέρωμα στη Guernica του Picasso, ανάγλυφα κυβιστικά πορτραίτα, φωτογράμματα, σκηνικά και κοστούμια!!!


Στην έκθεση θα λειτουργεί πωλητήριο με αντικείμενα τέχνης για την ενίσχυση του έργου του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.


FOUGARO ΤΗΕ GALLERY, Ασκληπιού 98, Ναύπλιο
Διάρκεια έκθεσης: 6 Φεβρουαρίου – 14 Μαρτίου 2016
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Τετάρτη με Παρασκευή 11πμ – 3μμ & 5μμ – 9μμ
Σάββατο – Κυριακή 11 πμ – 9 μμ


ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Εργαστήρια για παιδιά: κάθε Σάββατο 4 – 6 μμ, κάθε Κυριακή 11 – 1 μμ
(πληροφορίες – συμμετοχές: 2752047361, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)
Επίσκεψεις σχολείων/σχολικά προγράμματα: Καθημερινές κατόπιν συνεννόησης
(τηλ. 2752047370, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 

Αρχική σύλληψη & επιμέλεια έκθεσης: Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας
Επιμέλεια: Χαρίκλεια Μυταρά, Κωνσταντίνος Μίχαλος
Ομάδα συντονισμού: Κωνσταντίνος Μίχαλος, Γιώργος Ζαφειρίου, Τάνια Μπουντρή, Μαρία Λάμπρου, Βάσω Ρωξάνη, Βάσω Λοβέρδου
Οργάνωση έκθεσης: ΦΟΥΓΑΡΟ

 

ΠΗΓΗ: fougaro.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.