Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδηλώσεις για την 184η επέτειο της Μεσσηνιακής επανάστασης (photos)

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έδωσε, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, για μία ακόμα χρονιά το παρόν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 184ης επετείου, από την Μεσσηνιακή επανάσταση.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου: 

"Ο κ. Τατούλης έτυχε θερμής υποδοχής από την τοπική κοινωνία και όλους τους παρευρισκομένους, που αναγνώρισαν την συνέπεια του και την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στην σημαντική αυτή ιστορική εκδήλωση.

Το πρωί εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο ναό Αγίου Δημητρίου στο Άνω Ψάρι Οιχαλίας στη μνήμη των πρωταγωνιστών της Μεσσηνιακής επανάστασης, Γιαννάκη Γκρίτζαλη και Μητροπέτροβα, ενώ στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφανιών μπροστά στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη και ακολούθησε ο χαιρετισμός από τον απόγονο του ηρώος Γιαννάκη Γκρίτζαλη και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Καθηγητή του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Ψυχάρη.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με απαγγελίες ποιημάτων  από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Δωρίου και με παραδοσιακούς χορούς από το Σύλλογο Γυναικών Δωρίου «Οι Δωριείς».

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.