Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Οδοιπορικό στη μουσική παράδοση της Αρκαδίας & του Μοριά

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής, Χορών και Γεύσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου στο Πάρκο Γουδή, ο εκεί Σύνδεσμος Αρκάδων ο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", παρουσίασε μια εκπληκτική μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα:  "Ένα οδοιπορικό στη μουσική παράδοση της Αρκαδίας και του Μοριά".

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο Αρκαδικής καταγωγής  γνωστός μουσικολόγος και λαογράφος Χρήστος Π. Μυλωνάς. 

Οι εκατοντάδες κόσμου που παρευρέθησαν,  εντυπωσιάστηκαν στην αρχή από δύο σύντομα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν σε video wall, το ένα με τα 25 Μοναστήρια της Αρκαδίας και το άλλο με τα αξιοθέατα του Νομού. Ακολούθησε τρίωρο μουσικό πρόγραμμα με γνωστά χορευτικά παραδοσιακά τραγούδια της Αρκαδίας και του Μοριά, που απέδωσαν τέλεια τα αδέλφια Χρήστος και Πέπη Μυλωνά, ως και η Κυνουριάτισσα Μαρίνα Μανωλάκου. 

Η χορευτική 20μελής ομάδα του Συνδέσμου χόρεψε λεβέντικα, παρασύροντας τον κόσμο να χορέψει ασταμάτητα μέχρι αργά, παρά το κρύο που επικρατούσε. Σε μια διακοπή της εκδήλωσης καλωσόρισε τον κόσμο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Καλύβας, δημοσιογράφος, ευχαριστήσας θερμά το Δήμο Ζωγράφου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη στήριξή τους, ενώ συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης για το ανεπανάληπτο αυτό μουσικό οδοιπορικό στην Αρκαδία.

Σημειώνουμε ότι πριν την εκδήλωση, με τη συνεργασία του Συλλόγου Κρητών, έγινε πάτημα σταφυλιών και παραγωγή μουσταλευριάς, για να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Ενδιάμεσα προσφέρθηκαν παραδοσιακοί κουραμπιέδες από ξυλόφουρνο της Αρκαδίας, ενώ διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για τα αξιοθέατα της περιοχής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Γορτυνίας.

Παρευρέθηκαν οι Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη με όλο σχεδόν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου και Επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου Γιάννης Καζάκος, αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος , εκπρόσωποι πολλών αρκαδικών και Ζωγραφιώτικων Συλλόγων, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών Εύη Τατούλη, ενώ χαιρετιστήριες επιστολές έστειλαν και οι τρεις Βουλευτές Αρκαδίας Γ. Παπαηλίου, Κ.Βλάσης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.