Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Περιφέρεια "ταξίδεψε" στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia

Στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia "ταξίδεψε" η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου "ταξίδεψε" στην 34η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Στο θεματικό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου φιλοξενήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και επαγγελματίες τουρισμού από όλη την Πελοπόννησο. Πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού και παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της Περιφέρειας, για τις μοναδικές δυνατότητες και εμπειρίες που προσφέρει η Πελοπόννησος στον επισκέπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες του περιπτέρου, είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας σχετικά με την Ιστορία του Ισθμού της Κορίνθου και την Αρχαία Δίολκο. Μια συνεργασία που διενήργησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με το Κέντρο Ιστορίας και Επιστήμης "Γραμμή του Χρόνου".

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποίησαν προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με επαγγελματίες τουρισμού hosted buyers  από χώρες του εξωτερικού.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, περιφερειών, δήμων, φορέων κ.α. Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου.

Στην έκθεση επίσης παρευρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Λακωνίας κα. Ντία Τζανετέα, όπου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε  για τις δυνατότητες, τις εμπειρίες και το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει η Πελοπόννησος και ειδικότερα η Λακωνία για κάθε είδους "θεματικού" τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη και την ανάδειξη της σε νέες αγορές.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Οινοτουρισμού, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση "Οι δρόμοι του Κρασιού" στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", στην αίθουσα "Ολυμπιάς".

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προβολή του Οινοτουρισμού με την επίτευξη της ενιαίας και ομοιόμορφης τουριστικής παρουσίας όλων των ελληνικών Περιφερειών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου κος. Μανώλης Γιαμνιαδάκης παρουσίασαν τους "δρόμους του Κρασιού" της Πελοποννήσου καθώς και το δίκτυο των επισκέψιμων οινοποιείων της Πελοποννήσου.

Ο Αμπελώνας της Πελοποννήσου είναι ο μεγαλύτερος της χώρας τόνισε η κα. Νικολάκου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Μοσχοφίλερο Μαντινείας και το Αγιωργίτικο Νεμέας που αποτελούν τους εθνικούς πρεσβευτές μας.

"Επενδύουμε και δημιουργούμε ένα ελκυστικό περιβάλλον για τους λάτρεις του ελληνικού κρασιού σε συνδυασμό με τον πολιτισμό και την γαστρονομία της Πελοποννήσου", τόνισε χαρακτηριστικά η κα Νικολάκου.

Ο κος. Γιαμνιαδάκης ως εκπρόσωπος της ΕΝ.Ο.Α.Π. αναφέρθηκε στην συνεργασία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου με την Περιφέρεια και στην κοινή τους προσπάθεια για την ανάδειξη του Πελοποννησιακού Κρασιού στην διεθνή και παγκόσμια αγορά. 

Τέλος πραγματοποιήθηκε οινογευσία τοπικών οίνων, όπου οι συμμετέχοντες είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν γευστικά κρασιά από την Πελοπόννησο και από όλη την Ελλάδα.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.