Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Τίμησαν τη μνήμη του καθηγητή Γ. Παπαδημητρίου (video, photos)

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής (18/11), διεξήχθη τιμητική εκδήλωση στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, στη μνήμη του διακεκριμένου καθηγητή Γιάννη Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για τον κ. Παπαδημητρίου και το έργο του...

Ο κ. Παπαδημητρίου είχε πραγματοποιήσει την πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα, είχε διατελέσει πρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, ενώ είχε δημοσιεύσει περισσότερα από 400 επιστημονικά άρθρα με έρευνες, είχε εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το συνολικό έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.  

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Τρίπολη, στο χωριό Αραχαμίτες. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. 

Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο). Για την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος που πραγματοποίησε στην Ελλάδα, το 2000 η ιατρική επιθεώρηση "Archives of Surgery", τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο. 

Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής σε 11 Πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Ασίας.

Διετέλεσε επίσης στο Κεντρικό Εθνικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) και στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Από την ίδρυση του νοσηλευτηρίου "Ερρίκος Ντυνάν" και για διάστημα πέραν της δεκαετίας, διετέλεσε τομεάρχης Χειρουργικού, καθώς και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του.

Στην εκδήλωση προσφωνήσεις πραγματοποίησαν: ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασίλειος Ψυχογιός και ο Πρόεδρος Ένωσης Τριπολιτών Φώτης Τούντας.

Ενώ με συγκίνηση αναφέρθηκαν στο έργο του καθηγητή κ. Παπαδημητρίου ο Ομ. Καθηγητής ΕΚΠΑ Γιάννης Χριστοδούλου και η Ιατρός Νατάσα Παζαΐτη Καραμανλή.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.