Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Γαβράς "σκηνοθετεί" Τσίπρα και Βαρουφάκη!

Ο πολυβραβευμένος Αρκάς σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ετοιμάζει νέα κινηματογραφική παραγωγή, βασισμένη στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη "Ανίκητοι Ηττημένοι"

Ο κ. Γαβράς, που γεννήθηκε στα Λουτρά Ηραίας στην Αρκαδία, έχει σκηνοθετήσει, μεταξύ άλλων,  τις ταινίες "Ζ" (1969), "Τhe Missing" (1982) (Όσκαρ Σεναρίου και Χρυσός Φοίνικας στις Κάννες) "Mad City" (1997) και "Amen" (2002). Πρόσφατα, τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου για το σύνολο του έργου του, ενώ είχε διατελέσει και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης από την Τρίπολη της "ανάληψης" του θεσμού "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021". 

 

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2019, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ρόλο του Έλληνα Πρωθυπουργού θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

 Το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη ρίχνει φως στη μεθοδικότητα με την οποία ηττήθηκε η, κατ' αυτόν, «Ελληνική Άνοιξη», με παράπλευρη απώλεια την απαξίωση και σταδιακή αποδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Brexit κτλ.). 

 

Αφιερωμένο από το συγγραφέα σε όσους πασχίζουν για τον έντιμο, λογικό συμβιβασμό, αλλά προτιμούν να ισοπεδωθούν παρά να καταλήξουν συμβιβασμένοι, το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη έχει τουλάχιστον τρεις αναγνώσεις:

· Χρονικό των γεγονότων του 2015 όταν οι δανειστές της χώρας ρίσκαραν την ακεραιότητα της Ευρώπης για να αναπαραγάγουν την άνομη εξουσία τους, επεκτείνοντας στο διηνεκές τη γενικευμένη πτώχευση της ελληνικής κοινωνίας

· Εξιστόρηση ενός ακόμα «επεισοδίου» της ελληνικής ιστορίας όπου η διάσπαση του εσωτερικού μετώπου έφερε την ήττα

· Καταγραφή συναρπαστικών συζητήσεων με ανθρώπους που καθόρισαν και καθορίζουν τις "τύχες" μας, όπως π.χ. τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Μάριο Ντράγκι, τον Εμμανουέλ Μακρόν, τον Μπάρακ Ομπάμα.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.