Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Οι εκδηλώσεις και η απάντηση για το καρναβάλι (VIDEO)

Απάντηση στο γιατί δεν θα πραγματοποιηθεί και φέτος καρναβάλι στην Τρίπολη έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού, ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό του Δήμου για τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Τρίπολης.

 

 

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του Δήμου για τις φετινές Αποκριάτικες εκδηλώσεις – το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών – δήλωσε: "Ξεκινάμε τις απόκριες το Σάββατο πριν τις Απόκριες με ένα παιδικό πάρτι με πολύ μουσική, χορό και εκπλήξεις για τα παιδιά.Την Κυριακή 13 Mαρτίου στις 14:30 θα έχουμε το καρναβάλι στο Κακούρι. Καλό θα ήταν να συμμετέχουμε όλοι, γιατί είναι μια πολύ ωραία προσπάθεια. Γύρω στις 18:00 στην πλατεία Πετρινού θα υπάρχει εξέδρα με DJ, για ένα μεγάλο πάρτι. Έχουν εκφράσει την επιθυμία τους και επιχειρηματίες – ιδιοκτήτες καφετεριών να συμμετέχουν στο μουσικό δρώμενο και με δικούς τους DJ. Yπάρχει περίπτωση το προσωπικό κάποιων καφετεριών να κάνει και μια μικρή καρναβαλική παρέλαση στους γύρω δρόμους. Τη Δευτέρα στα Κούλουμα θα είμαστε στην Κάρτσοβα με παραδοσιακή ορχήστρα, με κρασί τσίπουρο και ωραία εδέσματα", ενώ πρόσθεσε: "Όσες στολές διαθέτει ο Δήμος θα τις διαθέσουμε σε συλλόγους και ομάδες που το επιθυμούν χωρίς καμία ενοικίαση".

 

Στο ερώτημα αρκετών πολιτών, αναφορικά με το γιατί δεν θα υπάρχει φέτος καρναβάλι στην Τρίπολη, υπογράμμισε, πως το καρναβάλι που είχε ξεκινήσει στην Τρίπολη, είχε καταλήξει τα τελευταία χρόνια να είναι μια απλή καρναβαλική παρέλαση και τίποτα περισσότερο. "Όλοι ζούμε σε αυτή την πόλη και βλέπαμε πως το καρναβάλι πήγε καλά δυο – τρεις χρονιές και μετά κατέληξε να είναι απλά μια παρέλαση που ξεκινούσε από κάπου και κατέληγε κάπου. Αυτό ήταν μια απλή καρναβαλική παρέλαση, κάτι που μπορεί να γίνει και φέτος", ανέφερε χαρακτηρτιστικά, ενώ πρόσθεσε: "Το Καρναβάλι για εμένα είναι αυτό που γίνεται με άρματα και με προετοιμασία πολλών μηνών. Ο Δήμος δεν έχει πει ποτέ πως δεν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο. Αλλά όταν δεν υπάρχουν προτάσεις από συλλόγους και συμμετοχή, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο. Αν θέλουμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε ένα καρναβάλι όπως της Πάτρας για παράδειγμα θα πρέπει από την επόμενη μέρα της Καθαράς Δευτέρας να συγκεντρωθούν εδώ σύλλογοι και ομάδες και να οργανωθούμε κατάλληλα".

 

Τέλος αναφορικά με το κόστος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε, πως θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα.

 

Ακολουθεί βίντεο...

 

 

 

 

 

 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.