Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ" στην συναυλία "Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη"

Μια ιστορική παράσταση-αφιέρωμα στον χορωδιακό Μίκη Θεοδωράκη υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στην οποία συμμετείχε η χορωδία "ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης".

Εξαιρετική τιμή η συνεργασια σε αυτή την μεγαλειώδη παράσταση, υπό τον Μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, που συνέλεξε έργα από την εργογραφία του Μίκη Θεοδωράκη, και με μέσω τις χορωδιακές φωνές, την συμφωνική μαντολινάτα, και ξεχωριστούς ερμηνευτές και σολίστ, ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου έγινε η 1η παρουσίαση του μεγαλείωδους αυτό έργο, τον Φεβρουάριου του 2017.

Η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, υπό την καθοδήγηση και την διδασκαλία της Μο Χριστίνας Αθανασοπούλου, είχε την εξαιρετική τιμή να συμμετάσχει στην παρουσίαση αυτή, η οποία και μαγνητοσκοπήθηκε και θα μπορέσετε να την απολαύσετε την Κυριακή (30/12).

Για πρώτη φορά 300 χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα σχημάτισαν μια τεράστια χορωδία, η οποία απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας. Η συναυλία περιλαμβάνει περίπου 30 τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης, σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος διευθύνει και τα έργα.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.