Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελ/σου 2019

Την Κυριακή (10/2) θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα ο περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2019.

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 (ώρα προσέλευσης 09:00 π.μ.) θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, στα "Εκπαιδευτήρια Μπουγά", οδός Πρωτοελλαδικού Μεγάρου, Ακοβίτικα Καλαμάτας ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Η θεματική του διαγωνισμού για μαθητές/τριες έχει ως εξής:

Εκπαιδευτική Δράση STEM Νηπιαγωγείου

«Μια βόλτα στην πόλη μου»

Κατηγορία Δημοτικού

Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά»

Παράλληλη ανοικτή κατηγορία Δημοτικού «Εποικισμός του Άρη»

Κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2»

Κατηγορία Γυμνασίου

«Οι δρόμοι του κρασιού στη βόρεια Ελλάδα» 

Παράλληλη πιλοτική κατηγορία για αρχάριες ομάδες Γυμνασίου: «Πρωτέας» 

Κατηγορία Λυκείου

Ανοικτή κατηγορία Λυκείου: «Smart Cities»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα. Η συμμετοχή στους Διαγωνισμούς αυτούς δίνει τη δυνατότητα σε όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να αποκτήσουν εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες μέσα από τη διαδικασία επίλυσης προβλημάτων που απαιτούν διεπιστημονική προσέγγιση. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των διαγωνισμών στο δικτυακό τόπο https://wrohellas.gr/πανελλήνιος-διαγωνισμός-εκπαιδ-2019/http://wrohellas.gr. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και το πρόγραμμα του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου έχει ως εξής:

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.