Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ενημερωτική εκδήλωση για ρύθμιση χρεών στο Επιμελητήριο

Το φλέγον ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών παρουσιάστηκε στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και του ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση για την έγκυρη ενημέρωση των μελών τους, από τους πλέον αρμόδιους εισηγητές σχετικά με τις ρυθμίσεις χρεών, διοργάνωσαν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το ΤΕΕ Πελοποννήσου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. 

Οι κεντρικοί εισηγητές, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης και η δικηγόρος κα. Σουζάνα Κλημεντίδη ενημέρωσαν αναλυτικά και απάντησαν διεξοδικά σε όλα τα ερωτήματα που προέκυψαν από τους συμμετέχοντες.

Την εκδήλωση για το κρίσιμο αυτό ζήτημα άνοιξε ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής ο οποίος  αφού ευχαρίστησε θερμά τους ομιλητές, επεσήμανε πως η πρωτοβουλία των δύο Επιμελητηρίων, αναφερόμενος στη διοργάνωση της εκδήλωσης,  έχει σκοπό την πλήρη ενημέρωση για τις ρυθμίσεις και βελτιώσεις του εξωδικαστικού και ζήτησε να τεθούν από το κοινό ζητήματα και προβλήματα που χρήζουν επίλυσης.

Ο κ. Κώστας Μανώλης, εκπροσωπώντας το ΤΕΕ Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία που έχουν με τον κ. Κουρμούση  και στην σπουδαιότητα του ρόλου της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Γιώργος Παπαηλίου, τόνισε πως η εκδήλωση είναι πολύ σημαντική για την ενημέρωση των επαγγελματιών και πως τα "κόκκινα" δάνεια αποτελούν βρόγχο για την ελληνική οικονομία, διότι προκαλούν ασφυξία στους δανειολήπτες και στις τράπεζες.

Ο κ. Κουρμούσης περιορίστηκε σε μια σύντομη παρουσίαση των σημαντικών τροποποιήσεων – βελτιώσεων του νόμου, αναφέροντας ότι στόχος είναι η ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων, φέροντας χαρακτηριστικό παράδειγμα πως "πριν από ενάμιση χρόνο, έπρεπε να έχεις 27 δικαιολογητικά και τώρα για την αίτηση χρειάζονται μόνο τρία". 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε ότι πλέον υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία από την νομοθεσία ώστε να προστατευτούν οι επιχειρηματίες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι πολίτες  αλλά θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και σωστά. Το θεσμικό πλαίσιο παρέχει προστασία και στους πολίτες και στις επιχειρήσεις. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία. 

Η κα. Κλημεντίδη με τη σειρά της εστίασε στην παρουσίαση του νομικού πλαισίου και εξήγησε τους τρόπους που μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να προστατευτούν από χρέη, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. 

Και οι δύο εισηγητές επεσήμαναν πως "προς όφελος του οφειλέτη μπορούν να πάνε σε διαμεσολαβητές, στο ΕΚΠΟΙΖΩ ή ακόμα να επικοινωνήσουν με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους για ό,τι πρόβλημα προκύπτει".

Στη συνέχεια οι εισηγητές έδωσαν το λόγο στους επαγγελματίες, εκπροσώπους επιχειρήσεων και άλλους ενδιαφερόμενους και απάντησαν στα ερωτήματα που τέθηκαν.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, www.arcadianet.gr μπορείτε να ενημερωθείτε και να κατεβάσετε την Υπουργική Απόφαση για Δάνεια με Εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου

 

(Δελτίο Τύπου)

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.