Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ημερίδα για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

Ημερίδα με θέμα "Πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων", θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος "Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ" στο Στάδιο Τεγέας.

Τα οδικά ατυχήματα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας. Κάθε χρόνο, 1.600 περίπου άτομα χάνουν τη ζωή τους και 22.000 τραυματίζονται στην Ελλάδα. Παρά τα αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και τη βελτίωση των υποδομών, η Ελλάδα εξακολουθεί ακόμη να κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην κατάταξη των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το μέσο όρο του ετήσιου αριθμού νεκρών ανά εκατομμύριο κατοίκους. 

·         Ποιοι είναι οι βασικοί παράγοντες που επιδρούν στην οδική ασφάλεια;

·         Ποιες είναι οι κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων;

·         Η οδική ασφάλεια είναι ατομική ή συλλογική ευθύνη ;

·         Με ποιο τρόπο και σε ποια ηλικία ξεκινά η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση;

Στα παραπάνω ερωτήματα, θα μας απαντήσει ο κ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας  "Πάνος Μυλωνάς" την Τετάρτη 6  Μαρτίου 2019 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Θα ακολουθήσει επίδειξη ενός από τους προσομοιωτές της Κινητής Μονάδας του Ι.Ο.ΑΣ., των "Γυαλιών Προσομοίωσης Μέθης", όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και να ενημερωθούν σχετικά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη & ενθαρρύνεται η συμμετοχή εφήβων.

 

Βίκυ Κεφαλληνού

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Πολιτιστικής Διαχείρισης

Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Λ. Μεσογείων 2-4,

11527 Αθήνα

Τηλ. 210 6861486

Kινητό 6974 401486

Fax 210 6861427

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.