Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΝΑΥΠΛΙΟ: Εκδηλώσεις στην κεντρική βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου οργανώνει το μήνα Μάρτιο μία θεματική σειρά εκδηλώσεων με τίτλο: ''Προσφυγιά – Ξενιτιά – Νόστος''.

 

 

Οι εκδηλώσεις προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο η καθεμία, αλλά όλες με την ίδια ευαισθησία, την προσφυγιά, τη μετανάστευση και τον πόθο της πατρίδας.

 

Με έναυσμα τις εικόνες της επώδυνης πραγματικότητας, αλλά και τις μνήμες του παρελθόντος της ελληνικής ιστορίας οι εκδηλώσεις έχουν σαν στόχο, να προσκαλέσουν, ώστε να προσεγγίσουμε τον άλλον ''ως εαυτόν''.

 

Στο πλαίσιο αυτό: 

 

-Σε συνεργασία με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση διοργανώνεται επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο, ''Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες'', που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 

 

-Σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών και αφορμή την Ημέρα της Ποίησης φιλοξενείται ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην προσφυγιά. Η εκδήλωση πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού και διεξάγεται με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. 

 

-Οι μνήμες του ελληνικού παρελθόντος της ξενιτιάς και του νόστου, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη νεοελληνική λογοτεχνία παρουσιάζονται σε μια βραδιά θεατρικής ανάγνωσης επιλεγμένων κειμένων ποίησης και πεζογραφίας, από προσκεκλημένους ηθοποιούς. 

 

Λεπτομέρειες για τις ακριβείς ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των εκδηλώσεων, όπως και πληροφορίες για τη δυνατότητα συμμετοχής στο βιωματικό εργαστήριο. θα ανακοινωθούν σύντομα.

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.