Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

Πασχαλινές εκδηλώσεις στο Βαλτεσινίκο

Ο Μουσικοχορευτικός και Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου ‘Χορεσίβιος’ προγραμματίζει πληθώρα εκδηλώσεων για την περίοδο του Πάσχα 2019.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

α. Το Σάββατο του Λαζάρου στις 20 Απριλίου 2019 τα παιδιά του χορευτικού τμήματος θα συνεχίσουν την παράδοση και θα εξιστορήσουν την «εκ νεκρών έγερση» του Λαζάρου που προαναγγέλλει την Ανάσταση του Χριστού, τραγουδώντας τα ειδικά κάλαντα (Λαζαρικά) σε όλο το χωριό και μοιράζοντας ‘Λαζαράκια’.

β. Την Κυριακή των Βαΐων 11-30 – 14.00, σε συνεργασία με την Δανειστική Βιβλιοθήκη, θα οργανωθεί εργαστήρι με θέμα «Φτιάχνουμε τα δικά μας φαναράκια».

γ. Από την Μ. Δευτέρα έως την Μ. Πέμπτη 10.00 – 14.00, θα αναμεταδίδεται, από ταηχεία του ‘Χορεσίβιου’, πένθιμη μουσική, ενώ Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα εορταστικά Πασχαλινά τραγούδια.

δ. Την Μ. Πέμπτη 11.00 – 13.00 θα γίνει στην πλατεία βάψιμο αυγών με συμμετοχή των νέων του Βαλτεσινίκου και όχι μόνο.

ε. Την Μ. Παρασκευή τα παιδιά του χορευτικού θα συμμετάσχουν στον στολισμό του επιταφίου. Το απόγευμα θα ψάλλουν τα εγκώμια τόσο εντός του Ι.Ν. όσο και κατά την περιφορά του επιταφίου.

στ. Το Μ. Σάββατο 12.00 – 14.00 έχουμε “Το κυνήγι των χαμένων αυγών”. Στην κεντρική πλατεία του Βαλτεσινίκου το Πασχαλινό Κουνελάκι θα κρύψει καλά τα πασχαλινά αυγά και τα παιδιά πρέπει να τα βρουν και να τα μαζέψουν στο καλάθι τους.

ζ. Την Κυριακή του Πάσχα 11.00 – 13.00, μέλη του ΔΣ στην Κεντρική πλατεία θα μοιράσουν Πασχαλινά αυγά συμμετέχοντας με τους παρευρισκόμενους, όπως επιτάσσει το πνεύμα της ημέρας, σε ένα μικρό χορευτικό αντάμωμα αγάπης.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.