Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ξεκίνησε η Περιβαλλοντική Έκθεση της HELMEPA στην Τρίπολη (photos)

Με επισκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών Σχολείων Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Αγίου Ανδρέα-Πραστού και Τυροσαπουνακαίικων ξεκίνησε την Τρίτη 19 Μαρτίου, η λειτουργία της ανανεωμένης κινητής Περιβαλλοντικής Έκθεσης της HELMEPA στην Τρίπολη. 

Με θέμα "Θαλάσσιο Περιβάλλον και Επιστήμες", η Έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης και φιλοξενείται στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο μέχρι την 28 Μαρτίου 2019. 

Ένας από τους κύριους στόχους της Έκθεσης είναι να αναδείξει το γεγονός ότι η ρύπανση του περιβάλλοντος στην ενδοχώρα και τους ορεινούς όγκους καταλήγει και αυτή σε θάλασσα και ακτές μέσω ποταμών, όμβριων υδάτων και του ανέμου. Επιπλέον, νέα ενότητα της Έκθεσης εστιάζει στην ανάγκη πρόληψης της ρύπανσης από πλαστικά. Μεταξύ άλλων, προτείνονται απλοί τρόποι με τους οποίους όλοι μας μπορούμε να συμβάλουμε μειώνοντας τα πλαστικά μιας χρήσης στην καθημερινότητα μας.

Ενδεικτικό της θετικής ανταπόκρισης ήδη κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της Έκθεσης είναι το ακόλουθο σχόλιο εκπαιδευτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης στο βιβλίο επισκεπτών: 

"Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση για μικρούς και μεγάλους. Οι βουνίσιοι… έγιναν θαλασσινοί, έστω και για λίγο. Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα".

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, έχει καταρτιστεί πλήρες πρόγραμμα επισκέψεων 800 μαθητών και εκπαιδευτικών 18 Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της Αρκαδίας. Τις δαπάνες μεταφοράς των μαθητών με πούλμαν στην Έκθεση καλύπτει η HELMEPA.

Δ.Τ. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.