Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Ισχυροί θεσμοί, μη κρατικοδίαιτη οικονομία" (video, photos)

Hμερίδα με σημαίνοντες προσκεκλημένους από το Οικονομικό Επιμελητήριο στην Τρίπολη.

Την Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της αρκαδικής πρωτεύουσας ημερίδα με θέμα την οικονομική συγκρότηση και το ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική ανάπτυξη μπροστά στις προκλήσεις της μεταμνημονιακή περιόδου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Αρκαδίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ σε αυτή συμμετείχαν σημαντικοί παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Συντονιστής αλλά και εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης- και Οικονομολόγος - κ. Τσιαμούλος.

Επιπρόσθετα, το Πνευματικό Κέντρο κόσμησαν με την παρουσία τους, αλλά και τις τοποθετήσεις τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι κ. Π. Λιαργκόβας- Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην υπεύθυνος του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Κ. Κόλλιας, Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Π. Καρκατσούλης, Εμπειρογνώμων Δημόσιας Διοίκησης και υποψήφιος Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και ο κ. Α. Παπαδόπουλος, πρώην Υπουργός επί Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκαν οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων, αφορούσαν τη δυσλειτουργία του σύγχρονου ελληνικού κράτους, τις χρόνιες παθογένειες αλλά και το ρόλο που καλείται να παίξει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναπόδραστη ενδυνάμωση των θεσμών- εάν η χώρα επιθυμεί να αναπτυχθεί -, στις αιτίες που κάνουν τις όποιες μεταρρυθμίσεις να μην εφαρμόζονται από τη δημόσια διοίκηση αλλά και στον απογαλακτισμό της τελευταίας από το "κόμμα- κράτος".

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.