Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Δ. Γορτυνίας στην έκθεση "Ελληνικό Λαϊκός Πολιτισμός 2019"

Ο Δήμος Γορτυνίας στις εκδηλώσεις της Έκθεσης "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2019"στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) ανακοινώνουν ότι θα λάβουν μέρος στην έκθεση"5ος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ", που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως 14 Απριλίου 2019 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ),  με δικό τους περίπτερο για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Γορτυνίας, στο μεγάλο κοινό της πρωτεύουσας. 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έκθεση δημιουργημάτων του λαϊκού πολιτισμού, παράλληλες εκδηλώσεις με  παρουσίαση της αυθεντικής ελληνικής παράδοσης από ντόπιους εκφραστές, συνέδρια για την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού με την αξιοποίηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και σχέση πολιτισμού με την παραγωγή.

Ο Δήμος Γορτυνίας θα έχει συμμετοχή και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της έκθεσης με μουσικοχορευτική παράσταση την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, ώρες 12.00 μ.μ. έως 2.00 μ.μ. 

Το πρόγραμμα της παράστασης θα έχει ως κεντρικό θέμα το μουσικό λεύκωμα "ΓΟΡΤΥΝΙΑ - Ποιος ήταν που τραγούδαγε...", λαογραφική έκδοση του Δήμου Γορτυνίας, που περιέχει ένα λαϊκό παραμύθι και 67 ηχογραφημένα παραδοσιακά τραγούδια της Γορτυνίας με καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Παυλόπουλου.

Συμμετέχουν:

-ο Κώστας  Παυλόπουλος, μουσικός – τραγουδιστής – ερευνητής -καλλιτεχνικός παραγωγός του μουσικού λευκώματος και ομάδες τραγουδιού.

-η Κατερίνα Κατσίγιαννη, τραγουδίστρια  παραδοσιακών τραγουδιών  

Οι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στη Γορτυνία:

-η χορωδία του Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας του Πολιτιστικού Ιδρύματος  Ομίλου Πειραιώς, 

-ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Βυτίνας  «Κων/νος  Παπαρρηγόπουλος»,

-ο Μουσικοχορευτικός και  Λαογραφικός  Σύλλογος  Βαλτεσινίκου «ΧΟΡΕΣΙΒΙΟΣ».  

Καλούμε τους Γορτύνιους, τους Αρκάδες και όλους τους φίλους να επισκεφτούν την έκθεση, να στηρίξουν την εκδήλωση για να αναδείξουμε όλοι μαζί την Γορτυνία και τον πολιτισμό της.

Στον χώρο του περιπτέρου θα διατίθεται για το κοινό το μουσικό λεύκωμα "ΓΟΡΤΥΝΙΑ-Ποιος ήταν που τραγούδαγε...", καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου της έκθεσης. 

Επίσης, οι πολιτιστικοί φορείς της Γορτυνίας μπορούν να προβάλλουν στο περίπτερο τις δράσεις τους και οι επαγγελματίες του τουρισμού να εκθέσουν ενημερωτικό υλικό.

Πληροφορίες: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ)

τηλ. 2797022700

Γραφείο Τύπου

Δήμου Γορτυνίας/ΔΗΚΕΓ

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.