Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας "επενδύει" στην Τέχνη ( photos)

Μια βραδιά υψηλού πολιτιστικού επιπέδου προς τιμήν του διεθνούς φήμης αρκά καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου στην Τρίπολη.

 

Μια σειρά εκδηλώσεων, που φιλοδοξούν ν' αναδείξουν τη στενή σχέση μεταξύ τέχνης και επιχειρηματικότητας, "εγκαινίασε" το βράδυ της Πέμπτης, 19ης Απριλίου 2019, το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο Τρίπολης.

Η "έναρξη" έγινε με μια τιμητική παρουσίαση της ζωής και του έργου του κ. Νίκου Φλώρου, διάσημου εικαστικού καλλιτέχνη και "τέκνου" της Τρίπολης. Ο κ. Φλώρος, που έχει εισαγάγει και αναπτύξει μια καινοτόμα τεχνοτροπία στο χώρο της σύγχρονης γλυπτικής, έχει επίσης ήδη  πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχημένων εκθέσεων σε πολλές χώρες του εξωτερικού, "καταλαμβάνοντας" διάσημα μουσεία  και μοναδικής ιστορικής και πολιτισμικής σημασίας χώρους, προκαλώντας τακτικά το ενδιαφέρον μεγάλων ΜΜΕ του πλανήτη.

 

Ο ίδιος, άλλωστε, συζητώντας επί της θεατρικής σκηνής με τον πασίγνωστο παρουσιαστή και δημοσιογράφο Αλέξη Κωστάλα, αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική του πορεία, τις επιρροές του αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που έχει με τη γενέτειρά του- μια σχέση τραγικά "ανολοκλήρωτη" καθώς δεν έχει κατορθώσει, παρά τις προσπάθειές του, να πραγματοποιήσει μια έκθεση στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. 

Πάντως, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πως ο κ. Φλώρος θα είναι ο Σύμβουλος Τέχνης του Επιμελητηρίου, με σκοπό η συνεργασία αυτή να οδηγήσει και στην πραγμάτωση του απώτερου σκοπού των δράσεων υπό τον ιδιαίτερα επιτυχημένο τίτλο "Τέχνης Επιχειρήματα" και την ώσμωση καλλιτεχνικής έκφρασης και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

 

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, οι οποίες τίμησαν και αυτές με τη σειρά τους τον κ. Φλώρο, δια του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Γιαννακούρα, και του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ, κ. Σμυρνιώτη.

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μια τόσο σημαίνουσα εκδήλωση εκπρόσωποι της πολιτικής, στρατιωτικής και πνευματικής ηγεσίας του τόπου, μεταξύ αυτών και πολλοί υποψήφιοι στις επερχόμενες διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Φυσικά, μεγάλη ήταν η παρουσία μελών του επιχειρηματικού κόσμου, ενώ παρίστατο και ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, κ. Γιώργος Μποροβήλος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως την εκδήλωση πλαισίωσαν βίντεο-που παρουσίασαν με γλαφυρό τρόπο την επιτυχημένη καλλιτεχνική πορεία του κ. Φλώρου- και ζωντανή απόδοση κλασσικών μουσικών συνθέσεων από τον γνωστό σολίστ κιθάρας κ. Κωνσταντίνο Μπουλούγαρη.

 

Τέλος, παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος και ιστορικός Εύα Γαλανιάδη, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Γιώργος Κωτσιόπουλος.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.