Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Χορός και πομπή στο έθιμο του Αγίου Γεωργίου στη Νεστάνη! (photos)

Το έθιμο του Αγίου Γεωργίου στη Νεστάνη, αναβίωσε για ακόμα μια χρονιά ανήμερα της εορτής.

Τσιαπιανίτισσες και Τσιπιανίτες με παραδοσιακά βλάχικα φουστάνια και πουκαμίσες ανέβηκαν στο βουνό Γούλα, πάνω από το Μοναστήρι και τραγουδώντας τοπικά τραγούδια κατηφόρισαν καταλήγοντας στην πλατεία της Νεστάνης, όπου τους υποδέχτηκαν χωριανοί καθώς και πολλοί επισκέπτες.

Ακολούθησε φαγοπότι στην πλατεία του χωριού, με πολλούς ντόπιους αλλά και επισκέπτες! 

Εκεί βρέθηκαν και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής, μεταξύ των οποίων οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος, Γιάννης Σμυρνιώτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Ρουμελιώτης.

Ένα έθιμο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Νεστάνη της Αρκαδίας, στην εορτή του Αγίου Γεωργίου, και δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα των ιστορικών, πολιτιστικών και λαογραφικών στοιχείων του εθίμου, παρουσιάζοντας παράλληλα την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της περιοχής. Επίσης είναι και το έθιμο που καλωσορίζει την Άνοιξη.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες: 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.