Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Στη Ρόδο ο Πρόεδρος για την 68η Επέτειο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται σήμερα σε όλα τα Δωδεκάνησα η 68η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.

 

 

Εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλα τα νησιά του νομού, όπως κάθε χρόνο. Στις εκδηλώσεις εορτασμού στην Κω πρόκειται, να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μετά τη λήξη της παρέλασης, σε ειδική τελετή, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του νησιού, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Στη 1 το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει στο Λαογραφικό Μουσείο της Κω έκθεση αφιερωμένη στην ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, που συνδιοργανώνεται από τον δήμο Κω και τη Βουλή.

 

Το απόγευμα, ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα εγκαινιάσει την έκθεση σκίτσων "Μετέωρο Βήμα", που έχει ως θέμα το προσφυγικό. Στην έκθεση συμμετέχουν 28 γνωστοί Ελληνες σκιτσογράφοι. Μετά τη Ρόδο, η έκθεση θα μεταφερθεί σε άλλα νησιά και στην Αθήνα, ενώ θα καταλήξει στις Βρυξέλλες.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.