Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Γήρανση του δέρματος και μέτρα πρόληψης" στο Στασινοπούλειο Ίδρυμα

Την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα "Γήρανση του δέρματος και μέτρα πρόληψης", στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος στο Στάδιο Τεγέας.

Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο αισθητήριο όργανο που σαν κύρια λειτουργία του έχει την προστασία, με πολλούς τρόπους, από το εξωτερικό περιβάλλον.

Το δέρμα είναι το όργανο που εκτίθεται περισσότερο στο περιβάλλον και στον ήλιο.  Η έκθεση στον ήλιο έχει ευεργετικά, αλλά και επιζήμια αποτελέσματα χωρίς τη σωστή προστασία, όπως το ηλιακό έγκαυμα, η γήρανση δέρματος (φωτογήρανση), οι φώτο - δερματοπάθειες, η καρκινογένεση.

Η γήρανση είναι ένα φυσιολογικό και  αναμενόμενο φαινόμενο, «το πέρασμα μέσα από το χρόνο» που επηρεάζεται και επιταχύνεται από ορισμένους παράγοντες.

· Ποιοι παράγοντες συντελούν στη γήρανση του δέρματος;

· Πώς θα διακρίνουμε τις κλινικές μεταβολές του δέρματος κατά τη γήρανση;

· Ποιες είναι οι σύγχρονοι μέθοδοι πρόληψης και προστασίας;

Για  το σημαντικό αυτό θέμα, θα μας μιλήσει η κ. Αλεξάνδρα Κατσαρού- Κάτσαρη Καθηγήτρια Δερματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός» την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 7.00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στο Στάδιο Τεγέας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.