Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ένα πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ στην Τεγέα... (photos)

Η πολυβραβευμένη ταινία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου "ο μανάβης" προβλήθηκε την Κυριακή, 6 Μαρτίου και ώρα 7 στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος.

 

To ντοκιμαντέρ "Ο Μανάβης" καταγράφει την εβδομαδιαία διαδρομή ενός πλανόδιου μανάβη στα βουνά της Πίνδου, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους, τις τέσσερις εποχές του χρόνου! Μες στον άγριο χειμώνα αλλά και μες στο κατακαλόκαιρο. Ένας ακόμα ύμνος στην φύση και στον άνθρωπο. 

 

Ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στα απομακρυσμένα χωριά της νοτιοδυτικής Πίνδου και τους ανθρώπους της, με οδηγό τον πλανόδιο μανάβη Νίκο Αναστασίου που εδώ και τριάντα χρόνια γυρίζει με το φορτηγό του τα χωριά της περιοχής ξεκινώντας από τα Τρίκαλα, καλύπτοντας μια διαδρομή 75 χιλιομέτρων. Μαζί με την γυναίκα του Σοφία κάνουν το ίδιο δρομολόγιο μια φορά την εβδομάδα σε όλη την διάρκεια του χρόνου.

 

"Ο Μανάβης" έχει πάρει αρκετές διακρίσεις μεταξύ άλλων τιμήθηκε με το Prix a la Diffucion στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ PriMed στη Μασσαλία αλλά και από τα βραβεία κοινού στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.  

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.