Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

Σφακιανάκης: "Το internet είναι φως! Όμως θέλει όρια!" (photos)

"Τον δεκάλογο του διαδικτύου" παρουσίασε στην Τρίπολη τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας.

Στην Τρίπολη βρέθηκε τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο Μανώλης Σφακιανάκης, αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδρυτής και πρόεδρος Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, ειδικός ερευνητής - αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων, ιδρυτής του Τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο λόγος, για τον οποίο επισκέφθηκε την Τρίπολη ο κύριος Σφακιανάκης, ήταν η πρόσκληση που δέχτηκε από τρία δημοτικά σχολεία της πόλης μας και συγκεκριμένα από τους συλλόγους διδασκόντων του 3ου, 7ου και 9ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης.

Μαζί του ήταν η κυρία Καλλιόπη Ιωάννου, διευθύντρια Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας, κλινική εγκληματολόγος, σύμβουλος οικογένειας και υποστήριξης θυμάτων εγκλημάτων. Την παρουσίαση έκανε η κυρία Ελένη Δουρίδα, ψυχολόγος του 7ου και 9ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης.

"Το internet είναι φως. Είναι απαραίτητο στην εποχή μας. Όμως πάντα χρειάζονται όρια. Κατά 98% το διαδίκτυο είναι καλό και κατά 2% είναι κακό και επικίνδυνο. Όμως αυτό το 2% μας κάνει τρομερή ζημιά και αυτό πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και εμείς" είπε από το Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης ο κύριος Σφακιανάκης κατά τη διάρκεια της ημερίδας με τίτλο "Ο δεκάλογος του διαδικτύου".

Στην ημερίδα αυτή, ο κύριος Σφακιανάκης, γνωστός για τη δράση του ενάντια στο κυβερνοέγκλημα και τα άσχημα φαινόμενα της εποχής, που αφορούν το διαδίκτυο, μίλησε για την επικινδυνότητα που κρύβει η άγνοια και, επομένως, η λανθασμένη και μη ασφαλής χρήση του διαδικτύου τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες.

Όπως τόνισε και η κυρία Ιωάννου, κλινική εγκληματολόγος "δεν μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας όχι στη χρήση του διαδικτύου. Είναι σαν να τα πηγαίνουμε στην πισίνα και να μην τους επιτρέπουμε να κολυμπήσουν. Η υποχρέωση όλων μας είναι να μάθουμε στα παιδιά να κολυμπούν σωστά, για να μπουν στην πισίνα. Άρα να τα μάθουμε, πώς να χρησιμοποιούν σωστά και με ασφάλεια το διαδίκτυο, σε ό,τι αφορά τη χρήση κινητών ταμπλετών και υπολογιστών."

Οι δύο ειδικοί αναφέρθηκαν στις μεθόδους, που χρησιμοποιούν οι παιδόφιλοι προκειμένου να πλησιάσουν τα ανυποψίαστα θύματά τους και να πραγματοποιήσουν τις εγκληματικές τους προθέσεις. Μάλιστα, ο κύριος Σφακιανάκης εξιστόρησε κάποιες από τις υποθέσεις, τις οποίες έχει κληθεί στο ιστορικό του να διαλευκάνει.

Κεντρικοί άξονες της ημερίδας ήταν η ασφάλεια των παιδιών κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, η ασφάλεια των ενηλίκων μετά από την έκθεση προσωπικών τους στοιχείων στο διαδίκτυο, αλλά και θέματα υγείας των παιδιών - χρηστών, όπως αυτά της εξάρτησης από το διαδίκτυο, όπου εκεί πλέον μιλάμε για κλινικού και ψυχιατρικού βαθμού βλάβη.

Μετά το τέλος της ημερίδας, το κοινό απηύθυνε ερωτήσεις στους ειδικούς, οι οποίες και απαντήθηκαν, και αποσπάσαμε όλοι οι παρόντες την υπόσχεση του κυρίου Σφακιανάκη για επανεμφάνισή του στην Τρίπολη και συγκεκριμένα στα σχολεία. Παρουσία του κυρίου Γκέσουρα, διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο κύριος Σφακιανακης δεσμεύτηκε, ότι από Σεπτέμβρη θα επισκεφθεί την Τρίπολη και πάλι, προκειμένου να μπει στα σχολεία και να ενημερώσει όλους τους μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτύου και την ασφαλή τους πλοήγηση.

Το παρών στην ημερίδα έδωσαν, εκτός από τον κύριο Γκέσουρα, οι διευθυντές των σχολείων, που συμμετείχαν στη διοργάνωση -δηλαδή του τρίτου του έβδομου και του ένατου δημοτικού σχολείου Τρίπολης- καθώς και ο επικεφαλής της παράταξης "Τρίπολη Αύριο" και υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Τζιούμης.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.