Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τεγέα: Μοναδικές δημιουργίες στο εργαστήρι κεραμικής

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος, έχοντας σαν σκοπό την πολιτιστική επιμόρφωση των Τεγεατών αλλά και την προβολή του αρχαίου πολιτισμού της περιοχής και στο πλαίσιο πολλών επιμορφωτικών προγραμμάτων, που διοργανώνει πολλά χρόνια τώρα, δημιούργησε μεταξύ άλλων και μαθήματα κεραμικής.

 

Τον Νοέμβριο του 2015 ξεκίνησαν τα μαθήματα κεραμικής για ενήλικες με την διδασκαλία της κ. Λίας Κελαηδή. Πρόκειται για μια εικαστική καλλιτέχνη κεραμικής αλλά και εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε άτομα με προβλήματα όρασης.

 

 

 

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε η ίδια μέσα από την τέχνη της κεραμικής διατηρείται η παράδοση, η γνώση του πολιτισμού μας, καλλιεργείται η αισθητική των ατόμων, αλλά και η ίδια η συνεύρεση των ανθρώπων μέσα από τη δημιουργία και την ομαδικότητα οδηγεί σε ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα όχι όμως άμεσο και αυτό γιατί μαθαίνοντας την τέχνη της κεραμικής ξεκινά κανείς από το πλέον βασικό κομμάτι, που είναι η τεχνική. Στη συνέχεια η εξέλιξη καθορίζεται από την έμπνευση που μπορεί, να έχει ο καθένας μας χρησιμοποιώντας τον πηλό, το καμίνι και τον τροχό.

 

 

 

Η συμμετοχή από την τοπική κοινωνία είναι μεγάλη και τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση στο εργαστήρι, που βρίσκεται απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο στο Στάδιο Τεγέας. Το κόστος των μαθημάτων είναι μηδενικό. Οι εγγραφές ξεκίνησαν τον Σεπτέμβρη και αφορούν κατά κύριο λόγο στους Τεγεάτες, ενώ, εάν υπάρξουν διαθέσιμες θέσεις, μπορούν, να συμμετάσχουν και άτομα από άλλες περιοχές. 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, να επισκεφτούν το web site του Ιδρύματος http://www.stassinopoulos-viohalcofoundation.gr/ και να ενημερωθούν για τις γενικότερες επιμορφωτικές δραστηριότητες, που λαμβάνουν χώρα.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.