Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εκδήλωση Σμυρνιώτη για τον πολιτισμό και τη γυναίκα (photos)

Το Σάββατο 18 Μαΐου η παράταξη "Νέα Τρίπολη" με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Σμυρνιώτη, πραγματοποίησε εκδήλωση για τον πολιτισμό και τη γυναίκα.

Στην εκδήλωση παρέστη η δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα, η οποία θέτει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές.

Ακολουθεί σχετικό δελτίο Τύπου: 

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από γυναίκες ο Γιάννης Σμυρνιώτης έδωσε το δικό του μήνυμα για το ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και ειδικότερα στο Δήμο Τρίπολης . 

Ο επικεφαλής της παράταξης "ΝΕΑ ΤΡΊΠΟΛΗ" στην ομιλία του ευχαρίστησε από καρδιάς όλες τις γυναίκες για την παρουσία τους σε αυτήν την εξαιρετική βραδιά και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως , την κυρία Βίκυ Φλέσσα, μια επιτυχημένη δημοσιογράφο, μια νέα γυναίκα με αγωνίες, που την ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει μια θέση στην Ευρωβουλή με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα κόμμα που έχει εντάξει στους κόλπους του γυναίκες με εξαιρετική παρουσία στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε:

"Στη «Νέα Τρίπολη», την παράταξή μας, δεν χρειαζόμαστε ούτε το κράτος ούτε τον Νόμο για να μας υποχρεώσει να εντάξουμε γυναίκες στο ψηφοδέλτιό μας λόγω της ποσόστωσης. Διότι γνωρίζουμε καλά ότι η γυναικεία οπτική, η γυναικεία μαχητικότητα και η γυναικεία δυναμική είναι απαραίτητα συστατικά για τη δημιουργία έργου στην πόλη μας και στα χωριά μας. Και τούτο επειδή την παράταξή μας τιμούν με τη δράση τους και το έργο τους γυναίκες με δυναμισμό από την ίδρυσή της.

Γυναίκες που έδωσαν μεγάλους αγώνες για έναν σύγχρονο Δήμο. 

Πεπειραμένα στελέχη, που έχουν αναμετρηθεί με τη γραφειοκρατία, με τα διοικητικά κωλύματα, με τη στρεβλή νοοτροπία.

Γυναίκες που μπήκαν μπροστά στον καθημερινό πολιτικό αγώνα στην προηγούμενη θητεία μας και κέρδισαν. 

Σε αυτές τις εκλογές, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που το μήνυμά μας και το πρόγραμμά μας παρότρυνε και άλλες γυναίκες να συστρατευτούν με τη «Νέα Τρίπολη».

Έτσι, έχουμε τη χαρά να κοσμούν το ψηφοδέλτιό μας γυναίκες με ισχυρή προσωπικότητα, σπουδές, αξίες, ήθος. Γυναίκες εργαζόμενες, επαγγελματίες, μητέρες που γνωρίζουν πόσο δύσκολος είναι ο καθημερινός αγώνας σε μια πόλη και σε έναν Δήμο που τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε σταθερά.

Σε μια πόλη, δυστυχώς, που ακόμα και το να κυκλοφορήσει μια μητέρα με το παιδί της άνετα, χωρίς να της κλείνουν τον δρόμο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, θεωρείται πολυτέλεια. Που για να ζεσταθεί το παιδί της στον παιδικό σταθμό πρέπει να τεθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για μια πολιτισμένη πόλη; Η πολιτική μας θέση μάς το επιβάλλει.

Πολιτική και πολιτισμός έχουν κοινή ρίζα. Δεν μπορούμε να έχουμε το ένα χωρίς το άλλο. Έχουν βήμα, λοιπόν, οι γυναίκες στην πολιτική για να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας.

Δίνουμε αρμοδιότητες στις γυναίκες, λοιπόν. Γιατί οι γυναίκες είναι ευαισθητοποιημένες σε ζητήματα καθημερινότητας. Είναι ικανές να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν μια καλύτερη Τρίπολη.

Στόχος μας, όμως, τα επόμενα χρόνια, που σηματοδοτούνται από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είναι να αναδείξουμε και τον ιστορικό ρόλο της γυναίκας σε αυτήν. Ένα «σκοτεινό» κεφάλαιο της ιστορίας της Επανάστασης που αφορά και την Άλωση της Τριπολιτσάς, μας προκαλεί να το βγάλουμε από την αφάνεια και να το μελετήσουμε, να το γνωρίσουμε και να το επικοινωνήσουμε. 

Απόψε, λοιπόν, συζητάμε για τη γυναίκα και τον πολιτισμό. Για τις γυναίκες και την προσφορά τους. Για τις γυναίκες και τη δυναμική τους. Για τις γυναίκες στον Δήμο μας και τη συστράτευσή τους στον αγώνα για τη Νέα Τρίπολη, τη νέα Ελλάδα, τη νέα Ευρώπη.

Έχουμε την τιμή και τη χαρά σήμερα να φιλοξενούμε τη διακεκριμένη δημοσιογράφο και υποψήφια ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Βίκυ Φλέσσα, η οποία με τον λόγο της και την παρουσία της μάς έχει καθηλώσει τόσες φορές στην οθόνη. Την ευχαριστούμε πολύ που βρίσκεται σήμερα κοντά μας  και είμαστε σίγουροι ότι θα είναι αρωγός στην προσπάθειά μας για να γίνει ο Δήμος Τρίπολης το κέντρο της Ευρώπης το 2021 στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση."

Η κυρία Φλέσσα δήλωσε ότι είναι και αυτή από το Μωριά, ξέρει τους αγώνες που έχει περάσει αυτός ο λαός για την απελευθέρωσή του και χαίρεται ιδιαίτερα που  έχουν ξεκινήσει οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να βρει η Τρίπολη τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη.

Αναφέρθηκε σε διεθνείς προσωπικότητες που κατάγονται από την Αρκαδία όπως τον Κώστα Γαβρά, το Νίκο Γκάτσο, τον Κώστα Καρυωτάκη κ.α.  Αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνουν καθημερινά οι γυναίκες σε όλα τα επίπεδα , αλλά και στην πολυδιάστατη υπόσταση της γυναίκας και δεσμεύτηκε ότι εάν εκλεγεί μαζί με το Γιάννη Σμυρνιώτη θα παλέψουν για τον πολιτισμό και την εξωστρέφεια της Τρίπολης στην Ευρώπη.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.