Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

Λαγκάδια: 3ο Εργαστήρι παραδοσιακής τέχνης της πέτρας

Ανακοίνωση - Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το 3ο Εργαστήριο παραδοσιακής τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια. 

Το 3ο Εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, 22-27 Ιουλίου 2019, σαν συνέχεια των δύο προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων. Η θεματική του θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, καλντερίμια, μαντρότοιχοι κτλ), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας με την υποστήριξη και τη γνώση τοπικών πρωτομαστόρων αλλά και προσκεκλημένων πρωτομαστόρων από Ηπειρο και Μακεδονία. Οι έμπειροι, λίγοι πλέον εναπομείναντες, «τεχνίτες-δάσκαλοι» θα μεταφέρουν εμπειρία και γνώση σε νέους τεχνίτες και μηχανικούς μέσα από τη βιωματική επαφή.

Παράλληλα με την ομάδα των μαστόρων, θα λειτουργήσει και εργαστήριο μέχρι 20 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Θα περιλαμβάνει «εφαρμοσμένες» διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, επίδειξη καλών και κακών πρακτικών από πρωτομάστορες και κυρίως εργαστήριο λιθοτεχνίας-λιθοδομής, εξαήμερης διάρκειας.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν. Θα υπάρχει συμμετοχή 50 euro για το κόστος των υλικών και εργαλείων.

Στη διάρκεια του Εργαστηρίου θα πραγματοποιηθούν επίσης:

- Έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού , αποφοίτου Ανωτάτης Σχολή Καλών Τεχνών, κ. Τ. Γιαννικοπούλου, με έργα εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο των μαστόρων της πέτρας (21 Ιουλίου – 16 Αυγούστου).

- Παρουσίαση του βιβλίου του Καθηγητή ιστορίας της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, κ. Αργύρη Πετρονώτη, «Ροοκρήνες της Αρκαδίας» και διαλέξεις σχετικές με τη δημόσια παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

28ης Οκτωβρίου 55, Ν. Πεντέλη, Τ.Κ. 15236, email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω e-mail, αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους ( ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλ. Κινητό-σταθερό, e-mail καθώς και τους λόγους για τους οποίους θέλουν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), τηλ 6974-426422 μέχρι 05-07-2019.

Η γνωστοποίηση της επιλογής θα γίνει μέχρι 10-07-2019.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.