Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο

Την Παρασκευή (16/8) και το Σάββατο (17/8) θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο χωριό Βαλτεσινίκο Αρκαδίας.

Ο Μουσικοχορευτικός & Λαογραφικός Σύλλογος Βαλτεσινίκου “Χορεσίβιος” αναγνωρίζοντας την αξία της προσφοράς αίματος διοργανώνει, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’, εθελοντική αιμοδοσία στο Βαλτεσινίκο.

Η αξία του Εθελοντή Αιμοδότη είναι η προσφορά του σε δύο πολύτιμα αγαθά , χωρίς καμία ανταμοιβή. Τα αγαθά αυτά στοιχίζουν μόνο 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει. Τα τελευταία χρόνια ο Εθελοντής Αιμοδότης αναζητάτε όλο και πιο συχνά λόγω των τεράστιων αναγκών αίματος που χρειάζονται οι συνάνθρωποι μας.

Το αίμα δεν αποτελεί εμπορεύσιμο αγαθό και από το 1952 που επικρατεί ο θεσμός της εθελοντικής αιμοδοσίας το αίμα διατίθεται δωρεάν σε όποιον το έχει ανάγκη.

Έτσι την Παρασκευή 16/8 (Ημέρα του παραδοσιακού αλωνίσματος στο Βαλτεσινίκο) και το Σάββατο 17/8 η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΓΝΑ ‘ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ’ πλήρως εξοπλισμένη, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο και θα μας περιμένει 09.00 – 13.00 & 17.00 – 20.00.

Είμαστε σίγουροι για την μεγάλη συμμετοχή γιατί στο ερώτημα ‘γιατί να δώσω αίμα; Η απάντηση είναι "Μπορεί εγώ αύριο να είμαι αυτός που θα το χρειαστώ".

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.