Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (photos)

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, εκδήλωση με θέμα: "Με συντροφιά τα παραμύθια".

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας πραγματοποίησε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στο κατάμεστο Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης, τη φετινή του εκδήλωση με θέμα: 

"Με συντροφιά τα παραμύθια"

Την έναρξη της ημερίδας έκανε ο πρόεδρος του Κέντρου κος Δημήτρης Βόσνος.

Για την πραγματοποίηση της ημερίδας συνεργάστηκαν άτομα και φορείς από την τοπική κοινωνία και το χώρο της Εκπαίδευσης:

Η κα. Ιωάννα Σίδερη, Ψυχολόγος και η κα. Φωτεινή Τραχανά, Κοινωνιολόγος παρουσίασαν τη δράση του Κέντρου Πρόληψης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, βασισμένη στο Λαϊκό Παραμύθι.

Στη συνέχεια νηπιαγωγοί παρουσίασαν δράσεις με το παραμύθι από τη σχολική τάξη.

Η κα Πατσιλίβα Μαρία, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, στη θεραπευτική μονάδα ΟΚΑΝΑ Γ.Ν.Α. Γεννηματάς-Συγγραφέας, ανέπτυξε το θέμα: "Περπατώ μες στο δάσος: η Κοκκινοσκουφίτσα στο δρόμο προς την αυτοπραγμάτωση".

Ακολούθησε δραματοποίηση των παραμυθιών: "Ο γεωργός και ο λύκος", από τα παιδιά του εργαστηρίου του Κέντρου Πρόληψης και «Δύσκολοι καιροί για δράκους - το παραμύθι της κυρά – Ρήνης», από την Ομάδα Συνεργασίας: ερασιτεχνικό θέατρο "Δράστες" - Σύλλογος ΑμεΑ - Εθελοντές Κέντρου Πρόληψης. 

 Η Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου κα Αναστασία Μπεντεβή, Κοινωνιολόγος, τόνισε ότι: 

"τα 75 Κέντρα Πρόληψης, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, μέσα από το σημαντικό έργο τους έχουν χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία. Εκδηλώσεις όπως η σημερινή, αποδεικνύουν πως οι άνθρωποι και οι φορείς εκτιμούν και θεωρούν αναγκαίο το έργο μας, γίνονται συμμέτοχοι σε αυτό και κυρίως αντιλαμβάνονται την πρόληψη ως υπόθεση όλων. Μας υπενθυμίζουν να στέφουμε τη ματιά μας σε αυτά που μας συνδέουν και να πορευόμαστε στο δρόμο της προσωπικής ευθύνης με φροντίδα για τη συλλογικότητα. Το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας έχει ευθύνη να δημιουργεί και να φροντίζει το πλαίσιο ώστε να ανθίζουν τέτοιες συνεργασίες που μας επιτρέπουν να συνδεόμαστε, να συνδημιουργούμε το δικό μας όραμα ως κοινωνία και να νοηματοδοτούμε την πορεία μας".

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.