Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

"Αισθήσεις 5+" από τη Λαογραφική Εστία Τρίπολης

Χορευτική παράσταση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης, στη Δημητσάνα.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Δήμος Γορτυνίας συνδιοργανώνουν την Κυριακή 21 Ιουλίου (ώρα 21:00), τη χορευτική παράσταση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης «Αισθήσεις 5+», στο Κεφαλάρι του Αϊ-Γιάννη, πλησίον του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η παράσταση πραγματεύεται τον τρόπο που οι ανθρώπινες αισθήσεις κινητοποιούνται μέσω του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού και χορού, από απλές αναφορές σε τραγούδια που διεγείρουν τη μνήμη των αισθήσεων έως τον ρόλο των αισθήσεων σ' αυτήν την ίδια την «πράξη / σύμπραξη» του χορού. 

Το τραγούδι που σε μεγάλωσε η γιαγιά σου.

Και τώρα σαν να ήρθε και η μυρωδιά της.

Κι η ζέστα των δουλεμένων χεριών της.

Και το μόνο φαγητό που έκανε τη μέρα Κυριακή.

Και το θυμίαμα που έκανε τη στιγμή αιωνιότητα.

Στ΄αλήθεια χρειάστηκαν τα μάτια σου όλα αυτά να τα δεις;

Οι πύλες των αισθήσεων δεν βρίσκονται ακριβώς και μόνο εκεί που νομίζεις.

ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ 5 +

Για την μνήμη, την επιθυμία και την εμπειρία των αισθήσεων.

Με έμπνευση από την Ελληνική Παράδοση.

Δείτε το trailer της παράστασης:

https://www.youtube.com/watch?v=MXinN7EVNUU

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Θερινού Σχολείου «Ο αγροτικός χώρος ως πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Δημητσάνα κατά το διάστημα 21-28 Ιουλίου 2019, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το ΠΙΟΠ, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

*Για τη μετακίνηση του κοινού από την Τρίπολη διατίθεται δωρεάν λεωφορείο. Λόγω περιορισμένων θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 27950 31630 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00) ή στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 22007 Δημητσάνα

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr piopnews

Δ.Τ.

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.