Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" στο Άστρος

Προβολή της ταινίας "Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" (παραγωγής 2008), στην κεντρική πλατεία του παράλιου Άστρους.

Στo πλαίσιo του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ πραγματοποιείται προβολή της ταινίας "Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα" (παραγωγής 2008), την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 21:00 στην κεντρική πλατεία του παράλιου Άστρους.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Πρωταγωνιστής είναι ο Μπρούνο, ο οκτάχρονος γιος του Διοικητή του στρατοπέδου. 

Μέσα από τα αθώα μάτια του Μπρούνο παρακολουθούμε τη ζωή στο στρατόπεδο και την εξέλιξη μιας απαγορευμένης φιλίας που ανθεί ανάμεσα σε αυτόν και τον Σμούελ, ένα αιχμάλωτο Εβραιόπουλο.

Τους δύο φίλους χωρίζει ένα συρματόπλεγμα το οποίο βάζει τα όρια στους δύο κόσμους. Μια ιστορία για το Ολοκαύτωμα και τις σχέσεις των ανθρώπων μέσα στον παραλογισμό του πολέμου, βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Μπόιν.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.