Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

winamp wmp real qt

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο στο Ελληνικό Γορτυνίας

Ο Σύλλογος των Απανταχού εξ Ελληνικού Γορτυνίας και η Κοινότητα Ελληνικού, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, διοργανώνουν βραδιά αστρονομίας, στην πλατεία του Ελληνικού.

Ο Σύλλογος των Απανταχού εξ Ελληνικού Γορτυνίας και η Κοινότητα Ελληνικού, υπό την επιστημονική επιμέλεια του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνων, διοργανώνουν βραδιά αστρονομίας την Κυριακή 25 Αυγούστου, ώρα 19:45, στην κεντρική πλατεία του Ελληνικού.

Το κλιμάκιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών θα εγκαταστήσει φορητό τηλεσκόπιο δίνοντας σε κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα παρατήρησης της ουράνιας σφαίρας.

Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 19:45 με ομιλία του Δρ. Σπύρου Βασιλάκου, Διευθυντή του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής & Διαστημικών Εφαρμογών του Εθνικού Αστεροσκοπείου και Διευθυντή Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών.

Ο Δρ. Βασιλάκος θα παρουσιάσει σε απλή και κατανοητή γλώσσα τα σύγχρονα επιστημονικά πορίσματα της Κοσμολογίας σε σχέση με την καταγωγή και την εξέλιξη του Σύμπαντος. Η ομιλία του έχει τον εξής τίτλο:

"Σύγχρονη Κοσμολογία: από τη Μεγάλη Έκρηξη στη Σκοτεινή Ενέργεια"

Θα χαρούμε να παρευρεθείτε στην επιστημονική μας εκδήλωση και να υποδεχτούμε μαζί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην αρκαδική γη. Παρακαλούμε για την τήρηση της ώρας προσέλευσης καθώς η κίνηση των πλανητών στον ουρανό δεν σταματάει για να περιμένει τους αργοπορημένους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΕΞ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.