Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

"Ελευθερίας Προανάκρουσμα 198 χρόνια μετά από την Άλωση της Τριπολιτσάς"

Επετειακή εκδήλωση της IV Μεραρχίας Πεζικού "Πελοπόννησος"

Σας γνωρίζουμε ότι, η ΔΙΚΕ (IV ΜΠ), στο πλαίσιο αφενός του εορτασμού της 198ης επετείου από την Άλωση της Τριπολιτσάς, αλλά και αφετέρου ως  προεόρτιο του εορτασμού των 200 χρόνων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα διοργανώσει εκδήλωση με θέμα: « Ελευθερίας Προανάκρουσμα 198 χρόνια μετά από την Άλωση της Τριπολιτσάς».    

Η παραπάνω δράση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Σεπ 19 και ώρα  19:30, στο  Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης και θα περιλαμβάνει:

α. Έκθεση με όπλα και παραδοσιακές ενδυμασίες  του 1821, από το σύλλογο «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας».

β. Παραδοσιακά ακούσματα από ορχήστρα μουσικών της Τρίπολης, μικρό θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου της πόλης της Τρίπολης, «Πολιτιστική κληρονομιά».

γ. Ομιλία από τον Αρχιμανδρίτη (ΣΙ) Μελέτιο Κουράκλη, Διευθυντή Διεύθυνσης Θρησκευτικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού  με θέμα «Η Συμβολή του Κλήρου στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821».

δ. Συναυλία από τη Στρατιωτική Μουσική της Μεραρχίας, σε συνεργασία με την χορωδία του Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας. 

Η  ΔΙΚΕ (ΙV ΜΠ), προσκαλεί το κοινό να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις.

Σχης (ΠΖ) Γεώργιος  Καπερώνης

Ακριβές Αντίγραφο Β. Επιτελάρχης

Σχης (ΥΝ) Αθανασία Χαραλαμπίδου

Δντής 2ου ΕΓ

Δ.Τ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.