Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα!

Το Σάββατο 19/10 πραγματοποιήθηκε η 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς ατυχήματα, για πρώτη φορά και στη Τρίπολη!

Στο πλαίσιο της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν "φιλικά" αλκοτέστ από εθελοντές και πρόσωπα της τροχαίας οι οποίοι φορούσαν πολιτικά ρούχα.

Ρόλος του κάθε εθελοντή ήταν να πλησιάζει ευγενικά τις παρέες που θα πήγαιναν να διασκεδάσουν προκειμένου να μιλήσει για το σκοπό της δράσης, να διερευνήσει στη παρέα υπάρχει κάποιος οδηγός και στη συνέχεια να του φορέσει ένα βραχιολάκι και να τον ενημερώσει  ότι ο σκοπός είναι να μην καταναλώσει καθόλου αλκοόλ.

Κατά την έξοδό τους οι συμμετέχοντες, αν επιθυμούσαν, έκαναν αλκοτέστ το οποίο δεν είχε καμία κύρωση αλλά γινόταν για λόγους ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στη διάρκεια της διαδικασίας οι συμμετέχοντες λάμβαναν και κάποια δώρα από τους εθελοντές και έπειτα συμπλήρωναν τα στοιχεία τους και την ακριβή μέτρηση του αλκοολόμετρου.

Τέλος, μοιράστηκαν έντυπα με συμβουλές ασφαλούς οδήγησης και έντυπα ενημέρωσης για τους κινδύνους οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.