Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η χρυσοφόρος οικονομία της Αρκαδίας

Διαδραστικά Σεμινάρια: «Ο υλικός πολιτισμός της Αρκαδίας».

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται τα διαδραστικά σεμινάρια για τον Υλικό Πολιτισμό της Αρκαδίας. Στο σεμινάριο με θέμα «Η χρυσοφόρος οικονομία της Αρκαδίας: Μέλι, τρούφα, κάστανα, καρύδια» θα συζητήσουμε για τα δάση μας, που αποτελούν πηγή πλούτου για την οικονομική ανάπτυξη της Αρκαδίας. 

Φέρνουμε μαζί μας ένα αντικείμενο, εργαλείο φωτογραφία, εικόνα, που σχετίζεται με το θέμα και μιλούν για τη σχέση τους ή για το βίωμά τους με αυτό. Έτσι συνδέουμε τα υλικά αγαθά με ποικίλες πτυχές της πολιτισμικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Περιμένουμε από όλες και όλους όσους θα συμμετέχουν, ειδικοί για το θέμα και μη ειδικοί, να μας διηγηθούν τα βιώματά τους, τις εμπειρίες τους ή ακόμη και να μας πληροφορήσουν με εξειδικευμένες γνώσεις για τα αγαθά του δάσους. 

Συγκεκριμένα θα συζητήσουμε για:

- Το μέλι με το ιδιαίτερο άρωμα από τα ελατοδάση, τις καστανιές, τα ρύκια, και τα άνθη. 

- Την τρούφα, γαστρονομικό θησαυρό για τους γαστρονόμους γευσιγνώστες.

- Τα κάστανα και τα καρύδια που διοχετεύονται στην εγχώρια αγορά σε ποικίλες μορφές και αποτελούν ένα σημαντικό τμήμα των εξαγωγών του τόπου μας.

Έτσι, θα ανακαλύψουμε μαζί την ιστορία του τόπου μας και θα φωτίσουμε πτυχές της καθημερινότητας των προγόνων μας, θα λύσουμε απορίες και θα συνειδητοποιήσουμε ότι ένα παλιό καλάθι, μια φωτογραφία, ένα εργαλείο μελισσοκομικής, έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί συνδέουν την ιστορία μας με τη σημερινή πραγματικότητα.

Η διοργάνωση των σεμιναρίων είναι συλλογική υπόθεση. Διοργανωτές είναι οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο, που αποφασίζουν για την επόμενη θεματική, την παρουσίαση, και τις δράσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα σεμινάρια χρειαστείτε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Ζιζή Σαλίμπα (6972023223), Εύα Γαλανιάδη (694740155).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.