Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Επιστημονικό συμπόσιο: Μνήμη και εντύπωμα-Μια περιήγηση στη χώρα του Πέλοπα

Θα γίνει το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου 2019 στην Τεγέα, ενώ συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Με ιδιαίτερη χαρά η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας συμμετέχει στη διοργάνωση του επιστημονικού συμποσίου με τίτλο «Μνήμη και εντύπωμα: Μια περιήγηση στη χώρα του Πέλοπα», μια πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου-ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Η επιστημονική συνάντηση θα λάβει χώρα στις 12-13 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Στάδιο Τεγέας. Η είσοδος και παρακολούθηση του συμποσίου είναι δωρεάν για το κοινό.

Κύριο ζήτημα που φιλοδοξεί να αναδείξει το συμπόσιο είναι η μνήμη ως βασικό στοιχείο συλλογικής ταυτότητας στην Αρκαδία και γενικότερα στην Πελοπόννησο από τους πρώιμους ιστορικούς χρόνους έως την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους. Η συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων επιστημόνων στους τομείς της ιστορίας, της νομισματικής, της αρχαιολογίας, της ιστορίας της τέχνης συμβάλλει στην ευρύτητα των προσεγγίσεων και την ποικιλία των πληροφοριών. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα. 

Η διημερίδα αυτή εντάσσεται στις συμπληρωματικές δράσεις της περιοδικής έκθεσης «Μνήμη και εντύπωμα: Μια περιήγηση στη χώρα του Πέλοπα με οδηγό αρχαία νομίσματα» που θα εγκαινιαστεί τον Μάιο του 2020 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας.

Για τους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συμποσίου θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής πιστοποιητικού παρακολούθησης.

Για τις περιλήψεις των ανακοινώσεων επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας (www.tegeamuseum.gr), του ΚΙΚΠΕ (https://kikpe.gr/) ή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου-ΒΙΟΧΑΛΚΟ (https://msvf.gr/?).  

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.