Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Η Χορωδία Τρίπολης τιμά τη μνήμη του προστάτη της, Αγ. Διονυσίου

H Θεία Λειτουργία θα λάβει χώρα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, το πρωί της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ τιμώντας τη μνήμη του προστάτη της Αγίου Διονυσίου, Επισκόπου Ζακύνθου, καλεί το ευσεβές κοινό της πόλης, όπως παραστεί και παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία μετ’ Αρτοκλασίας που θα λάβει χώρα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό του Αγίου Βασιλείου, το πρωί της Κυριακής, 15 Δεκεμβρίου  2019. 

Ο, εξ’ Αιγίνης, Άγιος Διονύσιος Επίσκοπος Ζακύνθου έζησε και έδρασε στη Ζάκυνθο από τα μέσα του 16ου αιώνα έως τις αρχές του 17ου. Απεβίωσε στις 17 Δεκεμβρίου 1624. Σήμερα αποτελεί έναν από τους λαοφιλέστερους σύγχρονους αγίους και είναι πολιούχος της πόλης της  Ζακύνθου.

Ένεκα του ότι τα Επτάνησα και επομένως και η Ζάκυνθος είναι το λίκνο της Πολυφωνικής μουσικής, αυτός είναι και ο λόγος που η Πολυφωνική ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επέλεξε, ως προστάτη της, τον πολιούχο της Ζακύνθου, Άγιο Διονύσιο.

Από το Δ.Σ. της

ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.