Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Λαμπρή υποδοχή Λειψάνου Αγίου Κηρύκου στην Τρίπολη (photos)

Με λαμπρότητα το Μερκοβούνι Τρίπολης υποδέχθηκε, τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κηρύκου, εκ της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας.

Το Ιερό Λείψανο υποδέχθηκαν ο  Θεοφιλ. Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. Το Ιερό Θησαύρισμα εκόμισε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης.

Το Λείψανο με λιτανευτική πομπή έφτασε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Μερκοβουνίου, όπου κι εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνος Τσαγκούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στον όρο Αγιότητα και τον βίο των Αγίων Ελευθερίου και Κηρύκου. Επίσης, κάλεσε το πολυπληθές εκκλησίασμα να εορτάσει τα Χριστούγεννα με καθαρότητα ψυχής και ομολογία πίστεως, όπως έπραξαν και οι προαναφερθέντες Άγιοι. 

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.