Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Εναρξη για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (video)

Πρεμιέρα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Τρίπολη!

Ξεκίνησε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ με δημιουργικότητα και πολύ φαντασία πήρε σάρκα και οστά! Στην Τρίπολη το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο Μαλλιαροπουλειο θέατρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αρωγός αυτής της προσπάθειας μεταξύ άλλων η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Τρίπολης. 

Η δημιουργική πρωτοβουλία του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ που έγινε θεσμός, ξεκίνησε και φέτος με επίκεντρο την Καλαμάτα, ενώ μέρος του προγράμματος παρουσιάζεται σε άλλες 8 πόλεις της Πελοποννήσου: Πάτρα, Άργος, Τρίπολη, Σπάρτη, Δημητσάνα, Γύθειο, Αμαλιάδα και Ξυλόκαστρο.  Το Φεστιβάλ ξεκίνησε 19 Ιανουαρίου στην Τρίπολη και θα συνεχίσει για άλλες τρεις ημέρες, με πολλές ταινίες και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα προβληθούν 49 ξένες και 25 ελληνικές ταινίες, και 22 εκπαιδευτικά ντοκιμαντέρ. Επίσης θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στο περιβάλλον, σε συνεργασία με την οργάνωση Μεσόγειος SOS, το National Geographic Greece και την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στο πλαίσιο του οποίου θα διεξαχθεί η έκθεση του εξαιρετικού Ρώσου φωτογράφου και σκηνοθέτη Vlad Sokhin, που θα εκθέσει 34 έργα του με θέμα «Επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής». 

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.