Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Tιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου

Tιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου, θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Ο Δήμος Τρίπολης, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δ. Τρίπολης και ο Αρκάς καλλιτέχνης Δημήτρης Ταλαγάνης, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας το μεγάλο οπτικοακουστικό δρώμενο, αφιερωμένο στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου, πρώτου διδασκάλου και ιδρυτή του πρώτου Ελληνικού σχολείου στην Αμερική το 1760 με τίτλο: «Ένας μεγάλος Αρκάς, ο Ιωάννης Γιαννόπουλος, μετά από 250 χρόνια, ταξιδεύει για δεύτερη φορά στην Αμερική, έχοντας νικήσει για πάντα το χρόνο, έχοντας συνομιλήσει με την ιστορία». 

Το δρώμενο διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με τον κ. Δημήτρη Ταλαγάνη ο οποίος έχει φιλοτεχνήσει την προτομή του Ιωάννη Γιαννόπουλου και εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού των 200 Χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, του ΝΠΔΔ του Δ. Τρίπολης, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας, αποτελεί δε την εναρκτήρια εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Η τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου θα πραγματοποιηθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00.

Το πέρας της προσέλευσης θα είναι αυστηρά μέχρι τις 18:45, οπότε και θα κλείσουν οι πόρτες χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εισόδου στο κτήριο.

Στο δρώμενο συμμετέχουν: 

Το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης (Μουσικά Σύνολα Βυζαντινής & Παραδοσιακής Χορωδίας με τη Δ/ντρια των Μουσικών Συνόλων κ. Αθανασοπούλου Χριστίνα και συνοδεία Ευρωπαϊκών Κρουστών από την καθηγήτρια κ. Τσακιρίδου Κυριακή)

Η Χορωδία Ορφέας 

Η κ. Γιώτα Βέη στην ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών

Ο κ. Σιακωτός Βασίλης (ιστορικός) 

Οι Χορευτικοί Σύλλογοι Τρίπολης: Λύκειο των Ελληνίδων (παράρτημα Τρίπολης), «Αρκαδιανή», Κέντρο Ελληνικού Χορού, Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης, Λαογραφική Εστία Τρίπολης (που ντύνει τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου) 

Ο Σύλλογος Καλαμάτας «Ελληνομνήμονες» 

Ο «Όμιλος Παραδοσιακών Όπλων» Πάτρας 

Η συγγραφέας Δέσποινα Μπλαστροπούλου στην ανάγνωση κειμένων

Το Πολεμικό Μουσείο (παράρτημα Τρίπολης) με την παραχώρηση σπάνιου φωτογραφικού υλικού για τις ανάγκες της εκδήλωσης

Το 1ο & 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης

Την παραγωγή και επιμέλεια του οπτικού υλικού της εκδήλωσης έχει ο Αρκάς κινηματογραφιστής κ. Γεράσιμος Βάκρος. 

Στην εκδήλωση θα παραστεί η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής κ. Στέλλα Κοκόλη, η οποία θα εκπροσωπήσει και όλα τα ομογενειακά Σωματεία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Να σημειωθεί ότι η μνήμη του Ιωάννη Γιαννόπουλου θα τιμηθεί και στις ΗΠΑ, στον Άγιο Αυγουστίνο στη Φλόριντα το Μάρτιο του 2020,  όπου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια και η τοποθέτηση της προτομής του μεγάλου αυτού  Έλληνα Μοραϊτη στο σχολείο που ο ίδιος ίδρυσε και το οποίο έχει μετατραπεί σε Μουσείο από το Αμερικανικό κράτος. 

 

(Δελτίο Τύπου)

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.