Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (photos)

Δισαρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

Του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ. Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου. 

Στο κύρηγμά του ο Μητροπολίτης Μαντινείας αναφέρθηκε στην αρχή του Τριωδίου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ξεκίνημα περιόδου προσευχής και κατάνυξης. Συνάμα, μνημόνευσε την προσωπικότητα του Μεγάλου Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Αρχιστρατήγου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, τονίζοντας πως οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από την γενναιότητά του και την θυσιαστική προσφορά του στην Πατρίδα. 

 

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.