Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Τρίπολη: Ο Δήμαρχος για "πρόσφυγες" και "αστυνομικά τμήματα"

Σ' εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020.

Οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Τρίπολης, πριν την έναρξη συζήτησης της ημερησίας διάταξης, αφορούσαν το μεταναστευτικό πρόβλημα, την αστυνόμευση σε τοπικές κοινότητες όπου έχουν καταργηθεί αστυνομικά τμήματα και το Βοσυνιώτειο Ίδρυμα.

Ο κ. Κώστας Τζιούμης, ανέφερε για το θέμα των μεταναστών πως "δεν υπάρχει καμία απόφαση αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση, αν και παρατηρώ πως δεν μας δίνονται πληροφορίες". Επιπρόσθετα, δήλωσε αμετακίνητος από τη θέση που πήρε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης- περί μη φιλοξενίας κι άλλων προσφύγων/μεταναστών, εφόσον η Τρίπολη ήδη φιλοξενεί 400. 

Όσον αφορά τα αστυνομικά τμήματα σε Λεβίδι και Τεγέα, ο κ. Τζιούμης δήλωσε, ουσιαστικά, πως δεν υπάρχει, αυτή τη στιγμή, πρόβλεψη να επαναλειτουργήσουν. Μάλιστα, ανακοίνωσε πως αρμόδιοι παράγοντες τον πληροφόρησαν πως έχουν αυξηθεί οι σχετικές περιπολίες της Αστυνομίας, ενώ δεν έχει καταγραφεί άνοδος της εγκληματικότητας. Tο τελευταίο αυτό αμφισβητήθηκε από Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ και ο κ. Βόσνος υποστήριξε πως πρέπει να επαναλειτουργήσουν τα αστυνομικά τμήματα και να υπάρξει σχετική "παράσταση" στο αρμόδιο Υπουργείο από αντιπροσωπεία του Δήμου Τρίπολης. Ο κ. Τζιούμης επανέλαβε πως η άποψη της Ελληνικής Αστυνομίας είναι πως δεν έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα λόγω της απουσίας αστυνομικών τμημάτων από κάποιες περιοχές.

Τέλος, για το Βοσυνιώτειο, ανακοινώθηκε πως υπήρξε επικοινωνία με τον Αρκά Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη, ο οποίος επιφυλάχθηκε ν' απαντήσει σύντομα εάν υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης του Ιδρύματος από το οικείο Υπουργείο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.