Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Ο Μπουτάρης "παίζει" στην Επίδαυρο!

"Ναι" στη συμμετοχή του στην καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η οποία θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου!

 

 

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο ρόλος του Γ. Μπουτάρη θα είναι συναφής με την ιδιότητά του καθώς θα υποδυθεί το δήμαρχο στο θεατρικό ανέβασμα του έργου «Η κυρά μας η μαμή» του Αλέκου Σακελλάριου, που ανέβηκε το 1958. Ένας ρόλος μικρός αλλά ιδιαίτερος, που τον είχε ερμηνεύσει ο αείμνηστος Γιώργος Δαμασιώτης.


Η πρόταση δεν έγινε από τον Στ. Λιβαθινό, αλλά από τον ίδιο τον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, με τον οποίο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει φιλική σχέση από το παρελθόν. Όπως είναι γνωστό, ο υπουργός, εδώ και δύο μέρες έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να μετριάσει τις εντυπώσεις από την πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Γιαν Φαμπρ και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τον ελληνικό καλλιτεχνικό κόσμο. Αυτός είναι και ο λόγος που "επιστρατεύτηκε" ο Μπουτάρης (όπως παλαιότερα ο Σ. Ρουβάς), όπως και ότι το έργο θα το ανεβάσει το Εθνικό Θέατρο κατ’ εξαίρεση, μιας και τέτοια έργα δεν περιλαμβάνονται στο τακτικό ρεπερτόριό του. Δεν αποκλείεται τη σκηνοθεσία να αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος έχει εντρυφήσει στον παλιό καλό ελληνικό σινεμά.


Ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως πάντα στα δύσκολα, έβαλε πλάτη λέγοντας χαρακτηριστικά στον κ. Μπαλτά: "Αριστείδη, αν και διαφωνώ μαζί σου σ’ αυτά που λες για την αριστεία, είμαι θετικός. Εδώ δε χωράνε τα πολιτικά, βάζουμε πλάτη, πρέπει να σώσουμε τον ελληνικό πολιτισμό. Ο Βέλγος πουλάει τρέλα αλλά εγώ είμαι πιο τρελός".

ΠΗΓΗ:argolikeseidhseis.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.