Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το Arcadian Screenings (video)

Έχοντας στο πλευρό του τον σκηνοθέτη Κώστα Σπυρόπουλο ο δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης παρουσίασε σήμερα το φεστιβάλ 5ο Arcadian Screenings που ξεκινά τις επόμενες ημέρες σε πόλεις της Αρκαδίας.

 Ο κ. Τζιούμης στην σύντομη τοποθέτησή του έκανε λόγο για διοργάνωση που προσφέρει στην προβολή της Τρίπολης. 

 Τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος του ελληνικού κινηματογράφου Σταύρος Τσιώλης. Με φόντο την Αρκαδία, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν ταινίες του καλλιτέχνη που αναδεικνύουν το ξεχωριστό του ταλέντο, τον προβληματισμό και το χιούμορ του.

 Ανάμεσα στις ταινίες που θα δούμε είναι μια ταινία που αφορά τον Κοσμά Κυνουρίας και συγκεκριμένα το τεράστιο έργο, δρόμος, που επετεύχθη από τους ντόπιους που δεν είχαν στη διάθεσή του ιδιαίτερα μέσα, αλλά έριξαν πολύ προσωπική εργασία.

 Από τη πλευρά του ο κ. Σπυρόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο που έδειξε τόσο ενδιαφέρον για τον θεσμό.

"Στη δίκη μας συνείδηση δεν είναι το πέμπτο φεστιβάλ, είναι το 4,5, το άλλο μισό, που είναι τα εργαστήρια, φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν διότι δεν χρηματοδοτήθηκαν από την περιφέρεια", τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος. Και πρόσθεσε: "Στο φετινό φεστιβάλ διορθώνουμε κάτι που είχαμε παραλείψει πολλά χρόνια. Θα έχουμε την τιμή να παρευρεθεί η κόρη του Σταύρου Τσιώλη η οποία θα παραλάβει μετάλλιο στην μνήμη του πατέρα της".

 Παράλληλα, ο κ. Σπυρόπουλος κάλεσε τον κόσμο να μην χάσει καμία προβολή.  "Οχι μόνο Σαββατοκύριακο και Δευτέρα και Τρίτη", τόνισε χαρακτηριστικά εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι το φεστιβάλ θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

 "Καταφέραμε να κάνουμε τρία βήματα μπροστά, εκτός από Μεγαλόπολη και Δημητσάνα πάμε στο Άστρος, στο Λεωνίδιο και τα Δολιανά είναι υποχρέωση μας η δωρεάν ψυχαγωγία", τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία σε ταινία που θα προβληθεί.

 "Θα δούμε ένα θέμα σε δύο παραλλαγές, τη ζωή μιας ισραηλινής δικηγόρου η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην υπεράσπιση των παλαιστίνιων. Ο λόγος για τη Λία Τζεμελ. Οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ιστορία η οποία συντίθεται σαν μια ταινία μυθοπλασίας βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

 Και σημείωσε: "Θα κάνουμε κι ένα αφιέρωμα για άτομα με ειδικές ανάγκες με ταινίες που θα προβληθούν πρώτη φορά".

Δείτε όλες τις δηλώσεις σε λίγο.

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.