Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Φωτογραφικοί περίπατοι για παιδιά στην Τρίπολη

Τα παιδιά φωτογραφίζουν την πόλη, το όνομα της δράσης που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα.

Ο Δήμος Τρίπολης, με την επιμέλεια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. 5ΕΝΤΕ, διοργανώνει καλοκαιρινή δράση με τίτλο: "Τα παιδιά φωτογραφίζουν την πόλη" (Η δράση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 9-14 ετών μαζί με τους γονείς τους).

Διάρκεια της δράσης: 20-26 Ιουλίου.

Η Τρίπολη έχει όμορφες γωνιές, πολλές από τις οποίες είναι άγνωστες στους συμπολίτες μας ή, την ομορφιά τους πρέπει να ψάξεις για να την βρεις και να την αναδείξεις. 

Αστικά και προαστιακά πάρκα, παλιά αρχοντικά (αναπαλαιωμένα ή μη), μικρές γειτονιές με στενά σοκάκια που κρύβουν εικόνες του αστικού περιβάλλοντος ενός όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος στην ιστορία της πόλης μας, που έχουν μείνει αναλλοίωτες ή έχουν γνωρίσει τη φθορά που τους προσδίδει την ιδιαίτερη πατίνα του χρόνου.

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης τα παιδιά, μαζί με τους γονείς τους, θα ανακαλύψουν τις ομορφιές αυτές, θα τις φωτογραφίσουν με την δική τους ευαισθησία και αισθητική και θα τις παρουσιάσουν στο κοινό της Τρίπολης, αλλά και στους επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας.

Διάρκεια της δράσης: 20-26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα:

1) Από Δευτέρα 20 έως Πέμπτη 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν φωτογραφικοί περίπατοι σε ομάδες των 10 – 12 ατόμων, που θα απαρτίζονται από παιδιά και ενήλικες συνοδούς. Τόσο τα παιδιά όσο και οι συνοδοί θα φωτογραφίζουν είτε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είτε με το κινητό.

2) Κάθε φωτογράφιση θα έχει διάρκεια έως δύο ώρες. Θα προηγείται μάθημα φωτογραφίας με τεχνικές συμβουλές λήψης. Σε όλη τη διάρκεια της φωτογράφισης δάσκαλος φωτογραφίας θα είναι δίπλα στους συμμετέχοντες.

3) Οι υπεύθυνοι της δράσης θα συλλέγουν ηλεκτρονικά τις φωτογραφίες των συμμετεχόντων με σκοπό την αξιολόγησή τους και την προετοιμασία της έκθεσης.

4) Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα τυπωθούν και θα οργανωθεί η έκθεσή τους.

5) Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 09:00-14:00 θα στηθεί η έκθεση. Στην προετοιμασία της έκθεσης θα πάρουν μέρος και οι συμμετέχοντες στην δράση.

6) Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης.

7) Στα εγκαίνια θα προσφέρονται κεράσματα.

8) Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλονται σε οθόνη και οι υπόλοιπες φωτογραφίες των συμμετεχόντων που δεν επιλέχθηκαν για την έκθεση.

9) Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 26 Ιουλίου και οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από 18:00-22:00

Ομάδες φωτογράφισης:

Δευτέρα 20 Ιουλίου: 18:00-20:00

Τρίτη 21 Ιουλίου: 11:00-13:00 & 18:00-20:00

Τετάρτη 22 Ιουλίου: 18:00-20:00

Πέμπτη 23 Ιουλίου: 11:00-13:00

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Περισσότερες πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου και ώρα 10:00-11:00 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρ και στο email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Τηλ: 6972-582918

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.