Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Άνοιξαν οι δίαυλοι μιας αγαστής συνεργασίας...(PHOTOS)

Ο Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας  και Πολιτιστικού Τουρισμού ολοκλήρωσε την πρώτη του επιστημονική συνάντηση με θέμα "Προστασία και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς".

 

 Με άριστες εντυπώσεις και με μία γεμάτη αίθουσα ολοκληρώθηκε η πρώτη Επιστημονική Συνάντηση που οργάνωσε ο "Επιστημονικός Σύλλογος Μουσειολογίας, Μουσειογραφίας και Πολιτιστικού Τουρισμού" στις 18 Απριλίου 2016.

 

Με τρεις εισηγήσεις που δημιούργησαν εντυπώσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων & Τοποθεσιών 18 Απριλίου.

 

Ο Ε.Σ.Μ.Μ.Π.Τ. συνεχίζοντας σε αυτόν τον έναν χρόνο λειτουργίας τις δράσεις του, κέρδισε το στοίχημα για μία από τις μεγάλες διεπιστημονικές συνεργασίες. Ανοίγοντας διαύλους αγαστής συνεργασίας οι καλεσμένοι εισηγητές προήλθαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και από τον τομέα των ξεναγών. 

 

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος (που χαιρέτησε την εκδήλωση με ένθερμο λόγο) και ο Πατέρας Χαράλαμπος, εκπροσωπώντας τη  Μητρόπολη Ηλείας. Το μεγαλύτερο μέρος φοιτητών από το ΤΕΙ Πύργου, όπως και σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. Μεγαλόπολης τμήματος «Τεχν. Συντήρησης Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης» παρευρέθησαν επίσης. 

 

Οι ομιλητές με οπτικό υλικό και παραστατικότητα παρουσίασαν: Αδάμ Σωτηρία "Συντήρηση: μια επιστήμη γεμάτη ευθύνη", Νικολέττα Πλατανίτη "Διάσωση και Ανάδειξη τεκμηρίων πολιτιστικής κληρονομιάς", Ευστάθιος Τσεντικίδης "Ο πολιτισμός μέσο βιοπορισμού: η περίπτωση των ξεναγών".

 

Την εκδήλωση άνοιξαν με χαιρετισμούς η Δρ Κατερίνα Αλεξοπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στέλιος Πλάκας και ο Επίτροπος του Συλλόγου για το Ν. Ηλείας Δημήτρης Παπαδόπουλος. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή του τίτλου ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ προς την Δρ. Κατερίνα Αλεξοπούλου "για την πολύτιμη προσφορά της στην έρευνα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και για το έργο της στην Ακαδημαϊκή κοινότητα του Πύργου Ηλείας" . Άμεσα έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης οι παρευρισκόμενοι. 

 

Οι Εισηγητές:

Αδάμ Σωτηρία: Προϊσταμένη Τμήματος Συντήρησης ΕΦΑ Αρκαδίας

Νικολέττα Πλατανίτη: Πολιτισμολόγος, Τεχν. Συντήρησης Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων ΕΦΑ Αρκαδίας – ΙΕΚ Μεγαλόπολης

Ευστάθιος Τσεντικίδης: Διπλωματούχος Ξεναγός 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.