Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

Την Αρχαία Μεσσήνη επισκέφθηκε ο Υπουργός Πολιτισμού

Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουνίου ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσήνης κ. Πέτρο Κωνσταντινέα και κ. Γιώτα Κοζομπόλη.

 

 

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο από τον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη και ενημερώθηκε για την πορεία του ανασκαφικού έργου  και  την επισκεψιμότητα του χώρου, ενώ συζήτησε με τον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Γιώργο Τσώνη και τους Αντιδημάρχους κ. Σπύρο Κρασσακόπουλο και κ. Κώστα Γεωργακόπουλο θέματα της αρμοδιότητάς του.

 

Ο κ. Μπαλτάς εντυπωσιασμένος από τον αρχαιολογικό χώρο δήλωσε ότι οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτόν, τον αναδεικνύουν σε εμβληματικό σημείο αναφοράς όχι μόνο για την Πελοπόννησο, αλλά για όλη τη χώρα. Τόνισε τέλος ότι οι σημαντικές πρωτοβουλίες  του Δημάρχου της δημοτικής αρχής οδηγούν στην ανάπτυξη της περιοχής με σεβασμό στη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και της σύνδεσής της με τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής.

 

Σήμερα στις 17:30 ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.

 

Την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 12 μ.μ. ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς θα εγκαινιάσει τον αναβαθμισμένο αρχαιολογικό  χώρο του Ανακτόρου του Νέστορος στον Άνω Εγκλιανό της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

 

Πηγή: best-tv.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.