Πολιτισμος - Εκδηλωσεις

ΤΡΙΠΟΛΗ: Οι "12 Ένορκοι" από τους "Δράστες"

H ομάδα επιχείρησε κάτι που έχει συμβεί λίγες φορές πανελληνίως ή ίσως και παγκοσμίως...

 

 

Η νεοσύστατη μάδα ερασιτεχνικού θεάτρου "Δράστες" από την Τρίπολη, έπεσε στα βαθιά διασκευάζοντας το γνωστό θεατρικό έργο του Ρέτζιναλντ Ρόουζ "12 Ένορκοι" (12 angry men).

Οι πρώτες παραστάσεις του εν λόγω έργου παρουσιάστηκαν τον χειμώνα δωρεάν για το κοινό σε φυσικούς δημόσιους χώρους αρχικά  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Τρίπολης και ύστερα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λεβιδίου.


Την Τετάρτη 15 Ιουνίου η ομάδα επιχείρησε κάτι που έχει συμβεί λίγες φορές πανελληνίως ή ίσως και παγκοσμίως, να παρουσιάσει δηλαδή το εν λόγω έργο σε μια αίθουσα δικαστηρίου και συγκεκριμένα στο Δικαστικό Μέγαρο Τρίπολης, τον φυσικό δηλαδή χώρο που θα περίμενε να δει κανείς τη συνεδρίαση ενός σώματος ενόρκων για να αποφασίσουν την ενοχή ή την αθώωση ενός κατηγορούμενου.


Έτσι το κοινό της Τρίπολης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της θεατρικής ομάδας και γέμισε την αίθουσα κακουργιοδικείου όπου έγιναν όλοι κοινωνοί ενός σπουδαίου εγκεφαλικού έργου το οποίο έχει διαχρονικά νοήματα τα οποία είναι καθ' όλα επίκαιρα στις μέρες μας.


Στο δέος που αισθάνθηκε το κοινό συνέβαλε επίσης ατμόσφαιρα που αποπνέει το κτίριο του δικαστικού μεγάρου, το οποίο είναι ένα νεοκλασικό στολίδι για την πόλη της Τρίπολης.


Λίγα λόγια για την ομάδα


Η ομάδα ερασιτεχνικού θεάτρου "Δράστες" ξεκίνησε την πορεία της τον Φεβρουάριο του 2015 αθόρυβα και με πνεύμα να δημιουργήσει κάτι νέο και όμορφο στην πόλη της Τρίπολης. Το όνομα της ομάδας  είναι μια τολμηρή μετάφραση του actors , από το act=δρω και από την άλλη είναι κι ένα σημείο αναφοράς  στη θεωρία του Ντέηβιντ Μάμετ που θεωρεί τη Δράση ως το δομικό στοιχείο του θεάτρου και δεν σταματά να τονίζει ότι δουλειά του ηθοποιού είναι η Δράση.


Οι πρώτες παραστάσεις με το έργο "12 Ένορκοι" παρουσιάστηκαν στο κοινό και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και  έδωσε στους νεόκοπους ηθοποιούς τη δύναμη να συνεχίσουν τις παραστάσεις μέσα στο καλοκαίρι πάντα  με προτίμηση τους φυσικούς δημόσιους χώρους.


Η ομάδα είναι ανοικτή σε όλους όσους θέλουν να "δράσουν" μέσα στην πόλη της Τρίπολης και μπορείτε να επικοινωνούν και μέσω της σελίδα της στο facebook.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.